Pysselbloggen

Här pysslas det!

Det bidde en…

September5

Nej, det bidde ju ingen tumme 🙂
För finessen med torgvantar är just avsaknad av tumme och fingrar.
Jag har nyligen fått väldigt mycket garn av min mormor i och med att hon flyttade till ålderdomshem. Gumman fyllde nyligen 91 och har nog inte stickat på många år.

Det har inte jag heller men när jag fick allt garn bestämde jag mig för att nu är det dags att sätta igång med stickor igen. Och dessutom behövde jag något som kunde hålla mina händer lite varma på jobbet där jag emellanåt är iskall om fingrarna. Men då jag jobbar framför en dator hela dagarna var det torgvantar det skulle bli.

Jag har i stort sett endast stickat på tunnelbanan till och från jobbet förutom det sista som blev klart under sista semesterveckan i somras.

torgvantar

Jag vet tyvärr inte vad det är för garn förutom att jag misstänker inblandning av ull då de är lite stickiga. Rutmönstret är hämtat från Skaite-Marias vantar (här finns stickbeskrivning) som jag också en gång för länge länge sen har stickat. Resten är gjort efter eget huvud.

/ Jenny

by Jenny | posted under Virkat/Stickat/Tovat

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives