Pysselbloggen

Här pysslas det!

Waterfallcard

July11

Jag Karin, har kännt mig lite insnöad på vanliga kort som bara är vikta på mitten så att säga. Så jag tog mig i kragen och kikade runt på Youtube efter något roligt kort som inte verkade allt för avancerat att göra.
Hittade då en tutorial på waterfallcard som jag testade. Döm av min förvåning så var det både enkelt och snabbt och dessutom roligt att göra så jag gjorde två på en gång. Det ena får ni se här, det andra kommer lite senare.

Bered er på många bilder, men det kan behövas så ni förstår hur det funkar.

Framsidan
waterfallcard echo park framsida

Sen drar man lite i flärpen med snörena och då fäller man bak den första rutan och nästa kommer fram.
waterfallcard echopark steg2

Drar man lite till fäller man bort den mittersta rutan och sista rutan kommer fram. Och även ett utrymme för att skriva en hälsning.
waterfallcard echopark steg3

I videon tyckte de inte att man behövde göra detta som ett vanligt kort utan kunde skriva på baksidan, men jag limmade på en kortbas ändå och tog tillfället i akt att göra av med lite fler spillbitar som dekoration.

Insidan och baksidan med min “handgjort av stämpel”.
waterfallcard echopark insida

waterfallcard echopark baksida

Instruktionen till kortet hittade jag på Youtube, ni bör hitta rätt om ni klickar här, men det finns fler varianter på detta kort med tex fler flippande rutor.

De papper som jag har använt till detta kort förutom vit och craftfärgad cardstock, spillbitar från Echo parks kollektion “Hello Summer” Själva flärpen som man drar i har jag tagit en bit från Websters Pages kollektion Park drive och samma papper finns på baksidan under min handgjort av stämpel.

Detta är alster nr 79 i Karins utmaning 100 alster innan shopping.

/ Karin - Kstar

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives