Pysselbloggen

Här pysslas det!

Jag och mina pennor

November2

Att jag, Karin, har massor av pennor kanske inte är något som man tänker på när man läser denna blogg men faktum är att jag älskar pennor!
Allt från de riktigt arkivbeständiga pennorna som jag använder på jobbet vid avtalsskrivning till blyertspennor. (jag använder mig fortfarande av blyertspennor som man vässar)

När det kommer till scrapbooking och pyssel så använder jag också många olika typer av pennor och jag tänkte visa er lite vilka som är mina favoriter och vad jag gör med dem.

Distress markers – Vattenlösliga färgläggningspennor till stämplade motiv och textning. Pennan har två spetsar.

distress markers

Eftersom jag inte känner mig helt nöjd med mina färgläggningskunskaper använder jag inte mina distress markers riktigt lika mycket som jag trodde.
Jag använder dem ibland till färgläggning av stämplar och ibland att dra runt kanten på papper för att få bort den vita kärnan som blir när man skär. Då är det bra att ha många olika färger för att kunna variera vilken färg man använder. Jag trodde att jag skulle använda dem till att skriva min journaling (text) på mina layouter, men tyvärr så tycker jag den tunnare av spetsarna torkar väldigt lätt och därför inte fungerar som den ska till att skriva med. Detta är säkert beroende på att jag inte använder pennorna tillräckligt mycket.

Journalingpens – svarta.
När jag skriver text på mina fotolayouter använder jag oftast svart penna.
Jag skulle gärna använda mig av andra färger men har inte hittat några bra pennor än för det. (som är syrafria och tillräckligt bra att skriva med)

Mina favoritpennor har länge varit en penna som heter precision pen som jag köpte från en amerikansk scrapbookingaffär i storleken 0,5 och 0,7. Jag kom att gilla 0,5 bäst, men har varit lite besviken på att de är kinkiga hur man lutar dem när man skriver. Ibland blir det liksom inget. Därför har jag när de började nå sin livslängds slut letat efter en bra ersättare. 0,7 pennan började dessutom att läcka innuti så jag var rädd att den skulle göra en blobb på min layout så den kastade jag efter ett tag. Denna penna är syrafri, icke blödande och vatten beständig.

precision pen

Ersättaren blev Uni Pin Fine line i storleken 0,3 en lättskriven penna som flyter på bra utan att krångla och ger en bra jämn svärta. Ett härligt klick hörs dessutom när man sätter tillbaka korken. Jag är inte helt säker på att den är syra fri så jag försöker använda den långt ifrån mina foton.

uni pin black

En annan bra penna är Sakura Pigma Micron 0,5. Det blir bra text, bra svärta, men det är något med pennans design och känsla när man skriver som gör att jag inte riktigt klickar med den pennan. Dock är den syrafri och arkivbeständig.

uni ball svart

Journalingpens – vita
Vita pennor är ingen lätt sak. De flesta funkar jättebra när de är helt nya, men sedan händer något och de flödar inte som de ska, gör linjer och blobbar. Jag köper ständigt nya för att ha en riktigt bra när jag väl vill använda dem. Det är nog mycket därför jag skriver med svart oftast för de pennorna är med säkra att använda.
Men de vita pennor som funkar hemma hos mig just nu är.

Uniball Signo broad. Jag har haft många av denna sort och vet att de oftast är bra. Jag märker dem med washitape så jag vet hur nyinköpta de är. Inte heller här är jag helt säker på att den är syrafri så jag är restriktiv att ha text/bläck nära mina foton, men den är vattenbeständig i alla fall.

uniball signo vit

Sen så har jag även haft många Sakura Jelly roll i vitt. Även här är jag osäker på syra-frihieten men de är arkivbeständiga.
sakura jelly

Sharpies 

Sharpies var något jag sprang på i Usa för många år sedan. Eller egentligen i youtube-videor gjorda av amerikaner, sen när jag själv började åka dit sprang jag ju på dem där. Senast jag var där köpte jag ett helt gäng. Mer om det kan man läsa i det här inlägget.

Men vad använder jag dessa pennor till?
Etersom det inte står klart och tydligt att de är arkivbeständiga utgår jag ifrån att de inte är det och därför använder jag dem inte till scrapbookinglayouter. Däremot använder jag dem när jag skriver en hälsning i mina kort. (oftast en tunn svart sharpie) Sen använder jag mina färgglada lite tjockare sharpies när jag skriver adresser på brev och kuvert.

Eftersom de gärna blöder igenom pappret använder jag dem inte till komihåg lappar eller noteringar i kollegieblock.

sharpie

Sen kommer två bubblare här på slutet.
Dels min Calligrafipenna Artline Calligraphy pen 2.0 som jag använder att göra svart kring papper för att täcka den annars vita kärnan. Den har en bred spets som gör det lätt att följa papprets kant.

calligrafi

Och en penna som egentligen inte är en penna utan en hjälp att plocka upp paljetter och annat bling. Pennan är kladdig och går nog inte att skriva med. Vet faktiskt inte vad den heter. Pärlplockarpenna kanske.

pärlplockarpenna

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Bilden på distress markers och bitar av informationstexten är hämtad från Kristanas scrapbooking.
Bilden på sharpie-pennorna kommer från Amazon du hamnar hos dem om du klickar här

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Övrigt pyssel

Email will not be published

Website example

Your Comment:


Follow on Bloglovin

Karins utmaning på lördagar 2016

I april 2016 började Karin utmana sig själv med en ny utmaning som pågår under lördagar innevarande månad.
 
April :Shop your stash
Maj:Scraplifting
Juni:Geometriska mönster
Juli:Freeflow
Augusti:Utmaningar
September:Pinterest
Oktober:6x6-paperpad kurs
November:Freaky Fast Friday
 


Nedräkning, 100 alster innan shopping – Jenny

Antal kvar i Jennys utmaning Målgång 2/7-2015

0Alster gjorda:
 
Kort:73
Layouter:2
Sytt/virkat:25
 

Archives