Pysselbloggen

Här pysslas det!
Browsing Jenny följer en skiss

LO – September 2009

January7

Jag, Jenny, började på denna LO när jag och Karin hade pysselträff senast. Det är fortsättningen på mitt projekt att göra en LO för varje månad i storebrors första år.

LO_september_2009

Inspirationen kommer från den här skissen. Lite extra kul är det att det är Karin som gjort skissen också. Fotot på LOn är från september 2009 och storebror är alltså två månader gammal.

På det mönstrade pappret, som jag tyvärr inte kommer ihåg var det kommer ifrån, finns bland annat en kaffering. Det tyckte jag passade bra när det på fotot finns med en kopp kaffe. Journalingen har jag gömt på en tag som sitter bakom fotot.

/ Jenny

by Jenny | posted under Jenny följer en skiss, Layout | No Comments »

Första besöket på landet

December19

Jag, Jenny, jobbar med ett album med LOs av storebrors första år. En LO för varje månad. Den första LOn gjorde jag den 25 mars 2012 (!) så nu tyckte jag att det var dags för ett ryck igen. Den här, med bilder från storebrors första besök på landet i augusti 2009, skapades då jag och Karin hade pysseldag senast. 

LO_augusti_2009

LOn har jag gjort efter en skiss från Veckans skiss och jag har väl följt skissen ganska till punkt och pricka. Lönnlövet i trä fick jag från Karins gömmor och husstämpeln lånade jag av henne också. Sen var det lite olika stora spillbitar som användes.

Först hade jag skrivit “Första besöket på…” för hand men blev inte riktigt nöjd med det så jag satt dit de svarta bokstäverna över handskriften istället.

/ Jenny

by Jenny | posted under Jenny följer en skiss, Layout | No Comments »

Nr 82 – Pannkakspicknick

February15

Igår blev jag, Jenny, lite ofrivilligt ensam på kvällen. Maken och storebror drog iväg på släktkalas medan jag stannade hemma med febrig lillebror. När sjuklingen hade somnat satte jag mig vid köksbordet där pysselsakerna redan låg framme då.

Jag var jättesugen på att göra en LO. Det är ju verkligen det jag gör mest sällan (har väl blivit en under hela förra året?) och jag behöver träna.

Sagt och gjort – började med att leta igenom de framkallade kort jag har. Fastnade för ett med barnen från en picknick vi hade i somras. Nästa steg var lite inspiration och vad passar då inte bättre än att kika på Veckans skiss (där ju förövrigt Karin bidrar med skisser och inspirationsalster) och som tur var funkade just veckans skiss (#50) bra för ett kort.

nr82_pannkakaspicknick

Och här ser ni resultatet!
Titeln är skriven med textil-stickers från Thickers och rubons från Panduro.

nr82_pannkakaspicknick_detalj

De blommiga cirklarna och den randiga blomman är stansade ur samma papper från Echo park paper.

nr82_pannkakaspicknick_detalj_nyckelpiga

Och äntligen hittade jag användning för den lilla nyckelpigan på en solros som jag haft i min låda så länge… Här får ni också en bättre bild av journalingen.

Blev riktigt nöjd. Kommer nog fler…

/ Jenny

Nr 2, LO – En till?

January25

Mitt andra alster i 100 alster innan shopping blir, hör och häpna, en LO. Det är inte jätteofta som jag gör LOs men ibland slår jag till. Tanken på att göra en LO med det här kortet fick jag faktiskt redan på pysselträffen hemma hos Karin i höstas men har inte realiserat den förrän nu.

nr2_LO_en_till

Jag hittade ett chevron-mönstrat papper på Slöjd-Detaljer som blev mitt sista inköp innan utmaningen drog igång och då kom lusten att göra denna LO. Jag har utgått från en skiss, som ni kan se här, från en skissblogg som tyvärr lagt ner.

Skissen har jag följt helt och hållet, kände mig inte så varm i kläderna att jag kunde hitta på en massa eget 😉 Enda tilläggen är de två vimplarna uppe i vänstra hörnet samt den dolda journalingen bakom fotot, man kan dra fram den med hjälp av den lilla gula vimpeln. Jag gjorde den dold främst för att jag tyckte att massa text på LOn inte skulle passa.

Materialet som gått åt till detta alster är:
vit cardstock
färdigstansad bård med cirklar från Bazzill
remsor av chevron-möstrat papper och orange cardstock
gul cardstock till fotomattan och den dolda journaligen bakom fotot
små bokstäver från October Afternoon

nr2_närbild

Här är en närbild på fotot och titeln. På journaling-tagen står det att kortet är på storebror som 6-månadersbebis tyckte det var väldigt roligt att få syn på sin egen spegelbild.

/ Jenny

Nr 97, En sista tack-tag

May3

Det närmar sig verkligen slutet med mina 100 alster. De har som jag berättat tidigare legat klara sen strax före påsk men jag har inte hunnit med att visa upp dem här i bloggen. Nu till nummer 97. En till tag. Ja, jag vet, det blev många såna på slutet men detta är den sista…

I ett försök att variera dem så testade jag att följa en skiss när jag skapade denna.

nr97_tacktag

Tyvärr sparade jag inte länken till skissen och nu kan jag inte hitta den igen…

/ Jenny

Nr 79, LO–Alltid lekfull

March13

Första helgen i mars var jag gräsänka och då passade jag på att pyssla lite sedan barnen hade somnat. Den här gången blev det en layout med ett kort på storebror, taget i smyg under minglet efter vigseln på vårt bröllop i somras. Detta är det första kort som jag scrappar från det eventet.

nr79_LO_lekfull

Storebror leker och showar under ett parasoll på altanen och fotografen har lyckats fånga ett helt magiskt kort på honom tycker jag.

Som inspiration till denna LO har jag följt denna skiss.

På min LO representeras hjärtana och det utdragna från bilden av hjärt-bården av flockad filt. Blommorna speglar coursage-buketten som storebror har på skjortan, det är en stor blomma i flera lager och så ett par enkla. Titeln är skriven med stickersbokstäver från Storytellers.

Apropå titeln – jag hade verkligen bekymmer med att hitta en bra titel till denna LO och egentligen är jag inte riktigt nöjd med “alltid lekfull”. Men jag vänjer mig sakta 🙂

Nedan en detaljbild på journalingen. Den är skapad av en färdig tag som kapats till en aning och sedan fått en matta av bakstycket av blocket den satt i. Över hålet (som var ganska stort och inte placerat i mitten) har jag limmat två blommor på varandra.

nr79_LO_lekfull_journaling

/Jenny

/ Jenny

Nr 77, Lycka till-kort

March6

En av pedagogerna på storebrors förskola ska vidare mot nya utmaningar. Som ett minne och lyckönskan till nya jobbet gjorde jag detta kort som hon fick sin sista arbetsdag.

nr77_lycka_till

Inspiration hittade jag i denna skiss. Det är inte så vanligt att jag använder stämplar och färglägger, jag tycker att det är svårt att hitta tillfällen då de passar men här hittade jag helt rätt tycker jag.

/Jenny

/ Jenny

Nr 30-35, Glad sommar

June29

I onsdags var det sista dagen innan semestern för sonen på dagis och när jag kom och hämtade honom hade jag med mig ett kort till var och en av fröknarna på hans avdelning. Årets kort är, passande nog, skapade efter Kortskissens sista skiss innan sommarlovet.

nr30_35_glad_sommar

Till korten använde jag en cremefärgad kortbas och cirklarna är stansade ur blå cardstock. Bården är Just the edge från Bazzill och blommorna från Reprint. Det rutmönstrade pappret är från Panduro och de små blommorna och hjärtana, se detaljbild nedan, är stansade ur spillbitar av enfärgad cardstock.

nr30_35_glad_sommar_detalj

I år följde det med en liten present med varje kort men om dem får ni läsa i nästa inlägg… 🙂

/ Jenny

nr 21-23, det kommer mera…

April25

… tackkort från mig. Dessa har legat färdiga ett tag i väntan  på fotografering och ikväll innan de sista ljuset försvann så fick jag fram kameran. Det hann kanske bli lite för mörkt ute ändå men annars skulle ni få vänta ännu längre.

nr21_tack10
Nr 21: Här har jag klippt till små vimplar och limmat fast, tråden och den streckade ramen är ritad med vit gelpenna. Tack är skrivet med stickers på en liten bit som jag rundat hörnen på med en sax samt duddat med stämpeldyna runt kanten. Den är fastsatt med fästkuddar för lite 3D-effekt.

nr22_tack11

Nr 22: Såg en skiss (på Kortskissen) och testade den. Alla bitar från min spillbitslåda, Tack-skylten är gjord på samma sätt som den ovan fast utan rundade hörn.

nr23_tack12
Nr 23: En lång remsa blev flera olika långa vimplar. De raka tråkiga kanterna överst på kortet blev täckta av en tunn remsa som blivit när jag skurit med den vågiga kniven på skärmaskinen. Tack är skrivet med blåglittrig gelpenna.

/ Jenny

Nr 4, Tackkort

March5

En av fröknarna på sonens förskola ska sluta och jag har pysslat ihop ett tackkort till henne. Den här gången vill jag testa att göra ett kort efter en skiss och hittade den här som jag gillade.

nr4_tackkort

Till kortet har jag använt:
Ett färdigvikt kort
Ett mönstrat papper med cirklar
Ett enfärgat grönt papper
En remsa av ett rutigt papper
Rub-ons “Sommar”
Självhäftande bård
Blommor

Blommorna är från Reprint, resten från Panduro.

I kortet klistrade jag fast en överbliven bild från julkorten med sönerna i sina pepparkaksdräkter. Det fick bli så. Jag hade inga andra framkallade kort på stora sonen. Och så skrev jag självklart en hälsning.

/ Jenny

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives