Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 33, Virkad tomat

June30

Som jag nämnt tidigare har jag under våren varit med i en syjunta. Det har blivit mest virkat under träffarna och den här började jag på vid ett sånt tillfälle. Då var tanken att jag skulle virka den röda fågeln i Angry birds men på vägen insåg jag att jag gjort den för liten. Istället för att repa upp och börja om så gjorde jag om det till en tomat istället 🙂

Jag följde inget mönster utan gjorde lite på känn. Började med en rund boll som jag stoppade med vadd. Jag lämnade en ganska lång bit av garnet som jag sen sydde med så tomaten fick lite typiska tomatbucklor. Sist virkade jag dit de gröna bladen.

nr_33_virkad_tomat

Nu ligger den tillsammans med massa annan virkad mat i sönernas lekrum och här om dagen blev jag bjuden på massa smaskiga saker de hade lagat. Bland annat tomat!

/ Jenny

Nr 32, Grattis till huset

June28

Bara ett par dagar innan vi fick tillträde till vårt hus så flyttade min bror och hans fru in i sitt. När vi sen ett par veckor senare blev bjudna på inflyttningsfest så skapade jag detta kort.

nr_32_grattis_till_huset

Jag hittade till förlagan via Pinterest som verkligen är en källa för inspiration. Ett utmärkt motiv att skapa med hjälp av spillbitar från tidigare projekt. Originalet hade inget fönster men jag tyckte det såg trevligare ut, det fick dessutom en liten gardin i form av en bit spets.

nr_32_grattis_till_huset_insida

Och så här ser insidan av kortet ut.

/ Jenny

Glad sommar-tag

June26

Dessa, ganska små bruna påsar är så tacksamma att hänga en liten tag på så jag snickrade ihop en somrig variant av tag och fyllde påsen med chokladoppade bär från Rene Voltair som en liten gåbort present.

glad sommartag

Själva basen är färdigköpt och jag klädde den med lite rödrutigt papper, sedan har jag stansat ut en grön bit med min lånade cuttlebug en sk scalloped oval, en kakservett fick också vara med liksom en liten prästkrage och så lite organsaband att knyta fast den med. Hålet har jag gjort med min silence setter. En jättebra (och tyst) håltagare.

Med detta önskar vi en glad sommar till våra läsare!
Vi ska försöka hålla inläggen igång under sommaren, men ha tålamod att det ibland blir lite glesare mellan inläggen.

Detta är Karins alster nr 75 innan shopping.

/ Karin - Kstar

Nr 31, Namngivningskort

June24

Till min, Jennys, trogna beställare gjordes detta kort. Hon blev mormor i april och till barnbarnets namngivningsceremoni ville hon att jag skulle göra ett kort.

nr_31_namngivningskort

Det blev ett stafflikort för att kunna visa både framsida och insida samtidigt. Framsidan pryds av ett finfint papper med zebror som jag hittade i min papperssamling (inköpt på en Syfestival). Då färgtemat på ceremonin skulle gå i blått tyckte jag att det passade riktigt bra. Det innehåller både ljus- och mörkblått men även lite andra färger, som den gröna som jag sen plockade upp i det undre lagret inne i kortet.

På namngivningsdagen och barnbarnets initialer M B W är utstansad med alfabetsstansen från Ica Home. Kortet är sparsamt dekorerat med filthjärtan och små peel-off-stickers från Panduro.

/ Jenny

Nr 25-30, Grattis till vinsten-kort

June22

Usch, vad tiden går fort. Det blir högst ofrivilligt långa mellanrum mellan mina, Jennys, inlägg och redovisning av hur det går i min 100 alster innan shopping-utmaning. 

Men här kommer i alla fall 6 stycken små grattis-kort. Vi hade en heldagskonferens på jobbet i mitten av maj som avslutades med en lagtävling. Jag anmälde mig frivilligt att göra korten och det var mycket uppskattat.

Det vinnande laget fick således varsitt sånt här litet kort:

nr_25-27_grattiskort nr_28-30_grattiskort

Nu kommer jag inte riktigt ihåg men jag har för mig att måtten är 7×7 cm på korten. Sen hittade jag ett trä-mönstrat papper som fick vara bakgrund och på det är en 1:a stämplat och sen dekorerat med en lager-på-lager-blomma utstansade av spillbitar med Panduros blomstans i tre olika storlekar.

/ Jenny

Två små tags och lite tankar

June20

Egentligen är man ju lite fånig, dessa tags gjorde jag i början på året, men tänkte att “äsch de här små sakerna är väl ingenting” och därför visade jag inte upp dem i bloggen. Men nu när jag börjar närma mig 100 alster så känner jag: Klart de är ett alster, kanske inte var för sig, men tillsammans! För jag har ju faktiskt lagt tid på dem, funderat och valt stämplar, papper och dekorationer. Klart det är ett alster. Fick mig en liten tankeställare när jag läste ett blogginlägg tidigare i veckan om en tjej som inte ville visa  upp saker hon inte var 100% nöjd över i sin blogg. Men det är ju rätt dumt det också eller hur? Även om man inte är nöjd så har man lagt ner tid och möda på sitt alster och framför allt man har säkert lärt sig något på vägen vad man inte bör göra framöver.

Nå nog om det nu, här kommer mina små tags som jag har tänkt att man kan ställa i ett blomsterarrangemang,sätta i en blomsterbukett eller fästa vid en flaska. Taggarna kommer att hamna i Till salu-kategorin

två små tags

Detta blir alster nr 74 i Karins utmaning 100 alster innan shopping.

/ Karin - Kstar

Utmaning–tema eld

June18

I Scrap-perras forum var det under maj månad en utmaning där man skulle inspireras av temat eld. Jag lånade en bild från min medbloggerska Jennys facebooksida (en bild när vi tände Thailändska lyktor på hennes bröllop)
Sedan skrev jag ut några rader ur en låt som heter Bonfire Heart med James Blunt.

bonfireheart

Närbild på låtraderna:
bonfireheart närbild

Jag har stämplat en hel del på denna sida med en ton i ton färg. Ni ser säkert trollsländan, men det finns cirklar och pilar också.

Detta är alster nr 73 i Karins utmaning 100 alster innan shopping.

/ Karin - Kstar

Kort med doily och craftfärgat cardstock

June16

Har länge velat göra ett kort med doilys (kakservett) och har sett urtjusiga sådanna med craftfärgad cardstock som bas.

Så här blev mitt resultat:
craft och doily framsida

Insidan:
craft and doily insida
Både grattisstämpeln på framsidan, gratulerarstämpeln på insidan samt paketet är embossat med vitt.

Baksidan:
craft and doily baksida
Lite annorlunda placering av handgjort av stämpeln, men det blev väl rätt bra ändå?

Detta är alster nr 72 i Karins utmaning 100 alster innan shopping.

/ Karin - Kstar

Grattiskort med glitter och glamour

June14

Fick ett beställningskort där födelsedagsbarnet gillade träning och hälsa, hålla på i trädgården och umgås med sin hund. Kortet fick inte gå i pastell men gärna ge känsla av lyx, guldskant på tillvaron och glamour. Om möjligt i färgen kornblå. Oj vad svårt! Tema träning och hund gick bort då jag varken har papper eller stämplar som matchar det, men lite glamour tyckte jag att jag fick fram med min stämpel med ett champagneglas och glitterpapper. Inte kornblått, men ganska nära.

glitter och glamour framsida

Det metallfärgade hänget är en högklackad sko som jag själv förknippar med glamour.

Insidan
glitter och glamour insida

Baksidan:
glitter och glamour baksida

Detta är alster nr 71 i Karins utmaning 100 alster innan shopping.

/ Karin - Kstar

Grattiskort i cerise

June13

Jag var så sugen att använda mina stämplar lite mer och även den härliga färgen cerise så jag började med att göra en egen bakgrund med en cirkelstämpel från Gummiapan.
För att få in en liten färgbrytning valde jag att ta in färgen gult och även lite vitt och så ett gäng med halvpärlor och några brads.

cerice grattiskort

För att fortsätta använda mina stämplar har jag skrivit ihop ordet grattis med mina bokstavs-stämplar och insidan som ni ser här har fått 3 olika stämplingar med favoritstämplar där jag inte vet vem som har gjort. Om någon vet, lämna gärna en kommentar om det.

cerist kort insida
Även textstämlen på vänstra sidan är från Gummiapan.

Detta är alster 70 i Karins utmaning 100 alster innan shopping.

Jag är så sugen på att shoppa lite nu och få in lite nya saker i min scraphörna!
Dels måste jag köpa massa med 3d kuddar och limprodukter och sedan har jag sett så många fina 6×6 block som nästan scrappar sig själv. Om jag inte minns fel har Maja Design släpt det marina papperskollektionen som kom för något år sedan i 6×6 format.

/ Karin - Kstar

« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives