Pysselbloggen

Här pysslas det!

Triss i gröna grattiskort

January31

Det är inte bara tiden att pyssla utan också tiden att blogga om det pysslade som blir knapp när vi numer har två barn. Men lite hinns med…

Här kommer tre stycken gröna grattiskort, presenterade i omvänd kronologisk ordning.

Nummer 3, januari 2012…
grattis_65
… var till min mor på 65-årsdagen. Framsidan dekorerades med en bit randigt papper med glitterinslag, siffror i chipboard som jag klätt med en mönstrat papper, målat kanterna svarta och gått över med grönt glitterlim, gröna filtswirls och några halvpärlor i övre högra hörnet. I det nedre vänstra hörnet satte jag ett utklippt “blad”, i samma papper som jag klädde siffrorna med, där jag skrev födelsedatumet med silverpenna.

Note to self: Jag borde satt “bladet” på distanskuddar istället för att limma fast det. Det hade skapat lite mer liv i kortet, tror jag.

grattis_65_insida
På insidan av kortet limmade jag fast en fyrkantig bit transparent papper och täckte limduttarna med utstansade blommor i samma papper som på framsidan. Texten är skriven med röd gelpenna.

Nummer 2, november 2011…
grattis1

… gick till en vän på hennes 40-årsdag. Samma randiga papper med glitter, som i nummer 3, pryder fram- och baksidan. Grattis-texten är rub-ons med vintertema från Panduro. Då födelsedagsbarnet i fråga fyller år sista november så tyckte jag att vinterinspirerade bokstäver skulle passa bra. De är fastsatta på en vinröd bit som jag rundat hörnen på. Tillslut knöt jag ett tunnt svart sidenband runt kortet.

Nummer 1, september 2011…
grattis_31
…fick min bror på 31-årsdagen. På ett stjärnprytt papper limmade jag chipboard-siffror, klädda med ett annat stjärnpapper, och en vit ruta med text och en stämplad stjärna, inramad med samma papper som på siffrorna. De mönstrade papprena kommer från serien Blast off.

/ Jenny

by Jenny | posted under Födelsedag, Kort | No Comments »

Nr 11. LO – Favoritgreken

January30

Lägger några extra kol på att göra klart mitt bröllopsalbum så det kommer att komma några bilder från bröllopsresan framöver.

favorit greken

Här är två bilder från “favoritgreken” i San Augustin – Gran Canaria. Papperet som heter du och jag för alltid från Maja design var fint som det var, men för att sätta lite egen prägel på det hela så stämplade jag lite diskreta stämplar som ni ser ni en närbilder på här.
En palm, små fåglar, solar och hjärtan. Solen, fåglarna och palmen kommer från Inkadinkado och tillhör stämpelsettet Costal/maritim 

IMG_2527 IMG_2526

 

Technorati Tags: ,
/ Karin - Kstar

Nr 10 LO–Party trick

January26

Här kommer en layout på min medbloggerska Jennys son.
Hans partytrick var att stoppa in champangekorkar i munnen.

partytrick

Jag gillar verkligen att sätta fast foton så där nonchalant med lite washi-tape eller helt enkelt bygga en journalingruta som jag har gjort på denna layout.
När mitt shoppingstopp är över ska jag köpa på mig lite mer tape. Denna kommer från You Do.

DSC01699

DSC01705

Papperet var väldigt fint i sig, men lite glitterlim i blommornas mitt skadar aldrig.

Technorati Tags: ,
/ Karin - Kstar

Japanska flaskor

January25

För lite drygt tre år sedan fick jag chansen att följa med en kompis på kurs i japansk paketinslagning. Sedan dess har jag nästan inte slagit in ett paket som “vanligt”. Här är bilder på två flaskor, en vit och en blå, som nyligen givits bort.

IMG_5855IMG_5858
Etiketten lyser igenom det vita silkespappret men formen avslöjar ändå vad paketet innehåller så det spelar ingen roll. Hela flaskan och detaljbild på blomman som snurras till på toppen. Jag har använt två olika presentsnören, ett rosa för att hålla ihop paketet och ett vitt med gröna prickar som fick bli pistiller i blomman.

IMG_5857
Detaljbild på vikningen i botten på flaskan. Liknar en snäcka tycker jag.

IMG_5193IMG_5194
Här är en vinflaska inslagen i blått silkespapper med grönt glansigt presentsnöre som jag strimlat med en presentbandsfransare.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Paket | No Comments »

Nr 9 pimpad almanacka

January25

Tyckte att min personliga almanacka behövde piffas lite.
Här är före och efter bilder

före

efter

/ Karin - Kstar

Nr 8, altrad påskburk

January24

Den som spar han har? Sparade denna ask som det har kommit hårt bröd i och tänkte att den kan man nog göra något fint av och visst det kunde man!

Före:
DSC01678

Efter:
IMG_2516IMG_2521IMG_2523

En burk för påskgodis eller en påskpresent.
Blombuketten på locket kommer från en ljusmanschett.
Ser ni dubbelstämplingen av glad påsk? Stämplade med gult först, men det syndes inte så bra så då stämplade jag igen med grönt. Blev jättesnyggt!

/ Karin - Kstar

Nr 7 En liten stjärna

January22

Var nyfiken på att testa mina nya clearstampsbokstäver och även min nya lila embossingfärg och knåpade därför ihop detta kort.

en liten stjärna

Är lite missnöjd med kvalitén på embossingfärgen som inte “gick ihop sig” som jag ville, men det kan ju också bero på underlaget, vad vet jag?
Får testa igen vid tillfälle.

/ Karin - Kstar

Nr 6 Blomsterprakt

January19

Kände för att leka lite med cirklar och komponerade denna blomsterlayout. Använde baksidan av BellaBella ”Bellezo” Grace Paper Item BB1009,
la till en bit spets, och skrev min journaling med vit penna. (Den försvann nästan av blixten tyvärr.)
För att lätta upp det hela la jag till några fjärilar med glossy accent på.

DSC01680

DSC01688

/ Karin - Kstar

Nr 5–piffad tändsticksask

January18

Detta är en av de tändsticksaskar som jag är mest nöjd med.
Jag tyckte att färgskalan gick så bra ihop.

DSC01675

Som hjälp att öppna och stänga tändsticksasken har jag satt brads iform av en blomma
DSC01676

/ Karin - Kstar

Shoppingleverans från Nettans scrapbooking

January16

Mitt paket från Nettans scrapbooking har äntligen anlänt!

Så här såg innehållet ut:

DSC01671

Nu syns det ju knappt vad det är, men det röda i bakgrunden är ett nytt fotoalbum, det blåa brevid är ett snyggt papper från Dreem Streets papers.
Sen är det massa småsaker

Här kommer några småbilder för lite bättre överblick på godsakerna…
DSC01672DSC01673DSC01674
Washi-tape                     Glad Påsk-stämpel         Vårblommor

Andra saker jg har beställt är: Alfabetsklistermärken i 3 färger, gröna blad, järneksdekorationer, en sverigekarta (stämpel) och några halvpärlor.

Tyvärr tog leveransen väldigt lång tid står som skickad 4 januari och det dök upp hos mig idag. Betalningen på fakturan skall vara dem tillhanda om 2 dagar. Är osäker om jag kommer att beställa från den web-butiken igen.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Shopping | No Comments »
« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives