Pysselbloggen

Här pysslas det!

Triss i gröna grattiskort

January31

Det är inte bara tiden att pyssla utan också tiden att blogga om det pysslade som blir knapp när vi numer har två barn. Men lite hinns med…

Här kommer tre stycken gröna grattiskort, presenterade i omvänd kronologisk ordning.

Nummer 3, januari 2012…
grattis_65
… var till min mor på 65-årsdagen. Framsidan dekorerades med en bit randigt papper med glitterinslag, siffror i chipboard som jag klätt med en mönstrat papper, målat kanterna svarta och gått över med grönt glitterlim, gröna filtswirls och några halvpärlor i övre högra hörnet. I det nedre vänstra hörnet satte jag ett utklippt “blad”, i samma papper som jag klädde siffrorna med, där jag skrev födelsedatumet med silverpenna.

Note to self: Jag borde satt “bladet” på distanskuddar istället för att limma fast det. Det hade skapat lite mer liv i kortet, tror jag.

grattis_65_insida
På insidan av kortet limmade jag fast en fyrkantig bit transparent papper och täckte limduttarna med utstansade blommor i samma papper som på framsidan. Texten är skriven med röd gelpenna.

Nummer 2, november 2011…
grattis1

… gick till en vän på hennes 40-årsdag. Samma randiga papper med glitter, som i nummer 3, pryder fram- och baksidan. Grattis-texten är rub-ons med vintertema från Panduro. Då födelsedagsbarnet i fråga fyller år sista november så tyckte jag att vinterinspirerade bokstäver skulle passa bra. De är fastsatta på en vinröd bit som jag rundat hörnen på. Tillslut knöt jag ett tunnt svart sidenband runt kortet.

Nummer 1, september 2011…
grattis_31
…fick min bror på 31-årsdagen. På ett stjärnprytt papper limmade jag chipboard-siffror, klädda med ett annat stjärnpapper, och en vit ruta med text och en stämplad stjärna, inramad med samma papper som på siffrorna. De mönstrade papprena kommer från serien Blast off.

/ Jenny

by Jenny | posted under Födelsedag, Kort

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives