Pysselbloggen

Här pysslas det!

Bröllopskort

June28

Man skulle ju kunna tro att det enda som jag ägnar mig åt just nu är att köpa nya pysselprylar men så är det inte. Jag hinner faktiskt skapa också. Här kommer ett kort som jag gjort på beställning till en före detta kollega till min man. Hennes dotter gifte sig i början på maj och temafärgen var rosa. Önskemål om en “pengaficka” fanns annars fick jag fria händer i design. Jag ville så klart göra något lite speciellt så jag satte mig och googlade fram denna vikning från en nybliven favoritsida Splitcoaststampers. Den kan jag verkligen rekommendera!

Så här ser kortet ut stängt. Framsidan är dekorerad med rosa cardstock och guldprickigt mönsterpapper. En fjäril, sk clear shape, fick också vara med samt brudparets initialer i glittriga chipboardbokstäver. Bandet som håller ihop kortet är ett gammalt sidenband ur min samling.

bröllopskort_viveka

Då kortet är öppnat ser det ut så här. Samma prickiga papper men på en annan höjd för att bryta av lite men ändå hålla ihop fram- och insida. En vit yta att skriva lyckönskningen på.

bröllopskort_viveka_öppen

Och tillsist pengafacket – det är dolt under insidan som är en uppvikbar flik. Det är både ett fack och en liten hållare som ska hindra det man sticker ner från att falla framåt och knögla till sig.

bröllopskort_viveka_insida_hemlig

Avslutar detta inlägg med ett fyrfaldigt leve för brudparet – hipp hipp HURRA HURRA HURRA HURRA!

/ Jenny

Ett till shoppinginlägg

June26

Nog orkar ni med ett till shoppinginlägg om jag lovar att nästa innehåller ett kort?? 🙂

En sak som jag verkligen bestämt mig för att införskaffa när mitt shoppingstopp hävdes var en ordentlig skärmaskin. En skärmaskin som inte skar snett eller några andra knasigheter. Hittills har jag kört på ganska billiga varianter från, hör och häpna, Clas Ohlsson. Men billigt är som bekant inte alltid bra och därför hade jag en från Fiskars i tankarna. Det jag också lockades av med denna skärmaskin är att det finns ett bigblad till den. Jag gick till Mattonbutiken på Luntmakargatan i Stockholm. Precis innan jag skulle betala så insåg jag att den typen av skärmaskin inte kan producera något annat än helt raka snitt. Vågiga eller andra typer (som till och med min billiga från Classe kunde) gick då inte att få. Expediten gick och hämtade en annan skärmaskin som hade rullblad som kunde åstadkomma både vågigt, bigat och perforerat. Men den var betydligt dyrare så jag fick gå hem och fundera.

skärmaskin

Tillslut hade jag funderat klart och nu står den hemma hos mig 🙂 En Dahle 505. Och väldigt raka snitt skär den.

Som grädde på moset hade Matton utförsäljning av scrapbookingpapper, för 1 krona styck, så jag slog till på ett gäng. Håll till godo 🙂

matton_papper_1matton_papper_2matton_papper_3matton_papper_4matton_papper_5

/ Jenny

by Jenny | posted under Shopping | No Comments »

Nya akrylblock och äntligen en hörnstans

June24

Jag fortsätter med lite småprylar som jag har shoppat sen jag blev klar med utmaningen. Den här gången blev det fyra stycken akrylblock i olika storlekar, passar perfekt eftersom jag behövde nya för att kunna använda mina nyinköpta stämplar, och en hörnstans för att göra rundade hörn.

akrylblock_hörnstans

Allt kommer från Lagerutförsäljning Kreativa dagar. Dit hittade jag faktiskt efter att ha kikat på ett av Karins shopping-inlägg från i vintras 🙂

/ Jenny

by Jenny | posted under Shopping | 1 Comment »

Namnsdagskort 2

June21

Här kommer det andra namnsdagskortet som jag pysslade ihop för ett tag sedan.
namnsdagskort 2 framsida

Ganska enkel framsida då papperet var så fint i sig.

Insidan blev lite mörk vid fotningen, men ni ser nog ändå.
Där finns en presentkortsficka och plats för en hälsning.
insida namnsdagskort 2

Även baksidan fick lite dekoration
baksida namnsdagskort 2

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Kort | No Comments »

Blogcandy hos Johanna

June18

Johanna som har blivit ny Dt hos Helihak firar detta genom att lotta ut en blogcandy bland sina läsare.

Klicka här om du också vill ta chansen att vara med i utlottningen.

Vinnare dras på söndag 23/6 kl 20.00

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Tävlingar/utlottningar | 4 Comments »

Namnsdagkort

June17

Jag har gjort två namnsdagskort som jag tänkte visa upp här på bloggen.
Här kommer det första med en skymta av tillhörande paketet.

namnsdagskort3

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Kort | No Comments »

Månadstävling Juni hos Sirap i Paris

June16

För att få igång kreativiteten på lördagkvällen gjorde Ullis och jag en cybercrop med denna utmaning, att följa denna skiss från Sirap i paris’s blogg. Den pågår under juni. Klicka här om du vill läsa mer om utmaningen.sirap i paris juni 2013

Jag vred på skissen och mitt bidrag ser ut så här:
Havro

Journalingen är dold och kommer ut om man drar i den runda halvcirkeln på långsidan. Den sick-sackiga remsan har jag limmat fast lite bättre sedan bilden togs.

havro2

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Karin följer en skiss, Layout | 1 Comment »

80-års kort med änglar

June14

Som jag skrev i detta inlägg gjorde jag ängelkort i två olika färger och detta kort valde mamma till sin andra vännina som fyller 80-år.

Berit 80

insida birgit 80

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Födelsedag, Kort | No Comments »

Lycka till-kort

June13

En av förskolepedagogerna på sönernas dagis har flyttat och slutade i slutet på april. Självklart fick hon ett lycka till-kort med en hälsning och ett kort på barnen inuti.

lycka_till_monique

Framsidan är gjord efter en skiss hos Kortskissen och jag har inspirerats av en av tolkningarna på sidan.

/ Jenny

by Jenny | posted under Kort | No Comments »

70-års kort med ängel

June12

Min mamma har en vännina som fyller 70 och jag frågade om inte jag kunde få göra ett kort till henne. (tar alla chanser att göra kort) Det fick jag så klart. Damen gillar änglar och jag har precis shoppat ett klippark med änglar från Reprint, så det passade ju bra.

Idag överlämna jag därför två kort i olika färgställningar till min mamma så hon kunde välja vilket kort hon tyckte bäst om. När hon hade valt så skrev jag dit namnet och åldern. Men eftersom mamma gillade båda korten blev det andra ett kort till en annan vännina som fyller 80-år så det kortet kommer i ett annat inägg.

Birgitta 70

insida Birgitta 70

baksida birgitta 70

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Födelsedag, Kort | 1 Comment »
« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives