Pysselbloggen

Här pysslas det!

Enkla kort

July24

Eftersom det är mycket spontana inbjudningar så här på sommaren och även många som fyller år så tänkte jag att det vore bra att ha några enkla kort på lager. Jag skar mitt papper som var 30×30 cm i tre lika stora remsor. Den tredje remsan har jag inte dekorerat ännu, men så här blev de två som är klara:  

Det övre kortet har fått en bit söt spets på sig. Jag ser nu att den ser sned ut, men jag tror det beror på att kortet öppnade sig lite vid fotograferingen.
Sen har jag fäst ett chipboard klistermärke mitt på och sedan rundat hörnen.
Det andra kortet har jag återvunnit två sidenband från en tröja (ni vet sådanna där som får kläderna att hänga snyggt i affären) och sedan har jag dykt ner i min spillbitslåda och fiskat upp lite små bitar. Den biten som jag har stämplat grattis på har jag lekt lite med en annan stämpel runt kanterna på för att få fram en trevlig ram. Sen som avslutning har jag fäst en brad i form av en stjärna i hörnet.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Kort | No Comments »

I söndags hälsade vi på en bebis

July19

Och till tre veckor gamla lillebror hade vi med oss denna lilla sparkdräkt.

sparkdräkt
Sparkdräkt i girafftyg med bruna kantband

Detta är det första bebisplagg jag syr efter helt eget mönster. Sparkdräkten har kuvertöppning i halsen och knäppning med tryckknappar i grenen. Eftersom det är varmt ute nu så gjorde jag den utan ärmar helt och hållet. Kanske att ärmhålen blev lite stora då men jag hoppas att den lille killen kan ha den ändå. Mitt stora bekymmer var hur jag skulle göra grenkilen men med lite inspiration från ett nummer av Sömnadsmagasinet så löste det sig.

Storasyster som nyligen fyllde tre år fick ett förkläde som jag sydde av en begie kjol och en rosa skjorta, som för länge sedan hamnat i tyglådorna för att återanvändas, plus lite småsnuttar till muffinsen på bröstet.

 förkläde
Förkläde av tyger från gömmorna.

Jag hoppas att både storasyster och lillebror gillar sina presenter! Smile

I samma veva som jag sydde detta så också en traktortröja till sonen dagens ljus. Den hade legat utklippt länge och höll väl på att bli ett UFO men så slog jag till när overlocken ändå var trädd med den bruna tråden.

traktortröja_2
Tröja i stretchfrotté med traktorer. Vit muddväv till hals och ärmar.

/ Jenny

by Jenny | posted under Sömnad | 1 Comment »

Tävling hos tårtpalatset

July18

Jag är med & tävlar hos Tårtpalatset om
2 skålar & 2 skedar i valfri färg från
vackra butiken 
Sagolikt by anna

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Tävlingar/utlottningar | No Comments »

Kort och gott kort

July17

Två stycken kort har blivit till. Tack-kortet gjorde jag framsidan till för ett tag sen men inte haft någon att ge det till men när jag kom på vem som skulle få det så gjorde jag klart insidan också.

tack_framsida
Framsida

tack_insida
Insida

Jag gav det till min PT, som hjälpt mig med träningen under hösten och våren, tillsammans med en påse hemgjord müsli.

Nästa kort gjorde jag i lördags då Karin hade pysselhelg. Jag var hos henne på förmiddagen och eftersom jag skulle bort på födelsedagsfirande senare på dagen så passade det bra att göra ett grattis-kort.

grattis_framsida
Framsida

grattis_insida
Insida

Lånade robot- och grattis-stämplar och även hörnstansarna till rutorna av Karin då jag inte har så mycket såna saker (än Winking smile).

På det hela taget blev jag nöjd med korten. Jag är fortfarande nybörjare på den här men gör små framsteg med hjälp av tips och trix från pysselhelgsdeltagarna. Tack för det! Smile

/ Jenny

by Jenny | posted under Kort | 2 Comments »

Bloggcandy hos ulliga gulliga saker

July3

Nu tycker jag det är dags att delta i en tävling igen. Hos http://ulligagulligasaker.blogspot.com/ kan du vinna ett bloggcandy innehållandes: blandade blommor, blandade chipboardfigurer, lite bling, lite spets och band, 5 omonterade stämplar med kart-och båtmotiv, 1pkt american crafts flair, rubons och två pakert journalingstickers.

Lycka till! 

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Tävlingar/utlottningar | No Comments »

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives