Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 46–julkort 5

October31

 

julkort5

Här kommer ett i min mening misslyckat julkort.
Limmet gick igenom det gröna bladet och snöpennan betedde sig inte heller som jag ville (måste öva mer) så den puffade upp sig dåligt på vissa ytor.
Men övning ger färdighet eller hur?

Technorati Tags: ,

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under 50 alster innan shopping -2011 Karin, Jul, Kort | No Comments »

47–julkort nr 4

October30

julkort4

Här kommer dagens julkort som utgår från en brun kortbas.
Jag använde min cirkelpunch för att ta ut en cirkel. Cirkeln la jag sedan mot min röda stämpeldyna för att få lite ruff yta. Jag stämplade sedan god jul med chesnut brown. Sen fick jag möjlighet att testa min snöpenna (den puffar upp sig när man värmer den med embossfön) Tyvärr syns inte puffsnön så bra på bilden, men jag lovar att det ser jättefint ut. Ska försöka använda den snart igen. Bakom cirkeln satte jag en julstjärna och så lite halvpärlor för att få lite bling.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under 50 alster innan shopping -2011 Karin, Jul, Kort | 1 Comment »

Nr 48–Välkommen till världen kort

October29
Mitt tredje alster blev detta “välkommen till världen” kort som jag gjorde till min bloggkompis Jenny och hennes familj när de fick en lillebror. Igår fick vi besöka dem och blev bjuden på en god middag.

DSC01456

DSC01457

En turkos/blå kortbas som jag har klistra på en ruta av pärlemorskimrande papper. Sen till det mest pyssliga att trä pärlor på en ståltråd och forma dem till en vagn. För ni ser väl att det är en vagn?
Jag fäste vagnen med mini-gluedots och satte brads som hjul.
S

en stansade jag ut två små fötter och satte i hörnet.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under 50 alster innan shopping -2011 Karin, Kort | 1 Comment »

Nr 49 Grattis tag

October27

Med en prislapp från en tröja som bas knåpade jag ihop denna söta grattis-taggen som blir mitt 2:a bidrag i nedräkningen från 50 alster till shopping.

grattistag blommadetaljbild

Bladen som sitter bakom blomman blev jag inspirerad av hos våga skapa att göra med hjälp av min cirkelpunch. De rosa prickarna ska försöka likna pärlor, men jag är fortfarande nybörjare med att hantera min pearlmaker.  

 

/ Karin - Kstar

Nr 50–julkort nr 3

October26
Mitt första alster i nedräkningen  “50 alster innan shopping”
Ett enkelt julkort
/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under 50 alster innan shopping -2011 Karin, Jul, Kort | 1 Comment »

LO-Historiska museet

October26

Här är en bild av mig, mina bröder och mina brorsbarn på väg in på Historiska museet I Stockholm. Papperet var väldigt detaljrikt så det behövdes inte så mycket dekorationer. Tom journalingrutan fanns på papperet från början.

Historiska

Detalbild på papperet:
DSC01354

DSC01355

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Layout | No Comments »

En personlig utmaning

October24

För ett bra tag sedan började utmaningen 100 alster innan shopping snurra runt här i bloggosfären. Då var jag inte redo att haka på detta fenomen, men nu har jag bestämt mig.
När mitt paket från pysseltagen dyker upp här I mitten av veckan (hoppas jag!) så drar jag igång med en liten egen variant av 100 alster innan shopping. Jag fegar lite och testar med 50 alster.
Och som alster räknar jag allt från altrade saker till bokmärken och annat pynt. Alltså inte bara papperspyssel. Detta blir för mig mer en morot att använda mig av saker som jag har köpt, men inte gjort något med.

Så nu drar vi i gång och ni läsare får följa mina framsteg här på bloggen

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under 50 alster innan shopping -2011 Karin | 1 Comment »

Provsmakning Zeta parmesanost åt Buzzador

October23

Jag är inte bara medlem I Smartson jag är också medlem i Buzzador som är ett mun mot mun marketing företag. Denna gång fick jag hem en låda med 3 olika parmesanostar med olika lagringstid för provsmakning och “Buzzning” dvs att man gör ett socialt event och bjuder på provsmakning.

Först för att veta själv hur allt smakade bjöd jag maken på lite tilltugg till drinken. Längst bak ser ni 2 glas och en skål med de 3 olika sorters ostarna som fanns I paketet. (Parmesanost lagrad i 14 månader, 22 månader och 28 månader)
Sen i de vita skålarna längst fram hade jag gjort en liten marinad av olivolja, balsamico och krydda samt lite ringlande av balsamico fikon som dekoration.

smakprov

Provsmakningen började som ett blindtest. Jag satte tejpbitar i botten av glasen/skålen med sifforna 14, 22 och 28 och blandade sedan runt skålarna.
Man hade ett hum om vilken som var vilken, men när jag sedan läste ur den medföljande broschyren vilken karktär respektive ost hade så visste man lättare vem som var vem.

Några nyheter för mig om Zetas parmesanost var att den lämpar sig även för gravida. Vilket måste underlätta för ostsugna gravida som annars lätt får titta på när andra äter goda ostar. Sen att de är så proteinrika som de är var också en nyhet.

Vid andra buzzningen så fick mina svärföräldrar delta.
De är lite av ostconnesseurer båda två och jag gjorde blindtestet även på dem. De tyckte att det var bra varianter på osten och kunde se sig använda alla vid olika tillfällen.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Övrigt pyssel | No Comments »

Julkort nr 2

October22

Här kommer en bild på mitt andra julkort för I år.

Kortbasen är en återvinning från förra årets julkortsproduktion den hade en misslyckad stämpling på sig. Detta dolde jag genom att klistra på en ljusbeige ruta. Sen skar jag ut fyrkanter ur olika mönsterpapper och tog min hörnstans och använde den på två av hörnen.
Papperet och textremsorna kommer från tidningen som jag nämnde i inlägget med årets första julkort.

julkort nr 2

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Jul, Kort | No Comments »

Årets första julkort

October15

Knåpade ihop ett litet julkort idag med inspiration från denna tidning:

simply cards and papercraft

Så här blev årets första julkort:

Xmas2011

Allt utom kortbasen och stämpeln följde med I tidningen.

Denna gång har jag testat mig på att scanna in kortet. Med tanke på hur svårt det är att få till bra ljus så kanske det här med scanning löser problemet?

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Jul, Kort | 1 Comment »
« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives