Pysselbloggen

Här pysslas det!
Browsing 100 alster innan shopping 2012/2013 Karin och Jenny

100 alster innan shopping 2014

January1

Under 2013 blev det en hel del shopping för min, Karins del, så nu känns det bra att börja med en ny 100 alster innan shopping utmaning igen. Dels för att  minska ner antalet fina pysselsaker som ligger och bara väntar på att bli använda men också för att få tummen ur att använda saker som är sparade för “ett bättre tillfälle”

Jag har ingen deadline att dessa 100 alster måste bli klara innan ett visst datum. Tar det hela 2014 så okej, tar det ända in i 2015 är det nästan okej det med.

Undantag:
Den beställning med julpapper på rea, gröna cardstocks samt dekorationer och saker som behöver fyllas på här hemma och som redan är beställd, men inte har kommit ännu. Detta från Kristinas scrapbooking.
Lim – jag tror jag har köpt på mig tillräckligt med limprodukter, men man vet aldrig.
Vit/svart cardstock – tror även här att jag har tillräckligt, men man vet ju aldrig.
6×6 plastfickor- för att kunna göra klart mitt 31 dagar i decemberalbum behöver jag köpa fler påfyllningsfickor i storlek 6×6. Har några krokar ute både hos webbutiker och hos privatpersoner så eventuellt kan denna punkt strykas innan detta inlägg ens publiceras.
Byte/gåva är okej – Om jag får akut behov av något så är det okej att byta till sig detta. Vill någon ge mig något är det också okej, men jag ska inte vända mig till någon och säga “du måste köpa detta för jag kan inte eftersom jag gör en 100 alster innan shopping utmaning”
Kommer vi iväg till USA under 2014 får jag shoppa, men inte använda det jag shoppat förrän utmaningen är över.

Morot: Här har jag inte riktigt landat ännu. Förra gången jag körde så skulle jag köpa mig en Cuttlebug hade jag tänkt, men det har jag inte gjort. Kanske ska jag ha det som morot denna gång i stället, jag ska fundera lite till. Ett annat alternativ är att få köpa mig ett kit från någon pappersserie med både dekorationer och alfabet. Jag fortsätter fundera på den saken.

/ Karin - Kstar

Nr 100, Grattiskort

May11

Tadada-tadaaaa…

Så har det äntligen kommit… Inlägget med alster nummer 100!

Det har tagit tid, första inlägget i utmaningen publicirades den 3 mars 2012, det har varit kämpigt men också riktigt riktigt roligt. Jag har lärt mig massor på vägen och jag hoppas att både kortpysslande och LO-skapande har utvecklats under tiden.

Här är det alltså. Mitt 100ade alster. nr100_grattiskort

Det blev ett grattiskort med en hemgjord ros (som jag berättade om i det här inlägget). Kortbasen som jag använt har måtten 10,5×21 cm men jag har beskurit det lite. Har för mig att det blev 10,5×13 cm. Borden är “Just the edge” från Bazzill och de utstansade hjärtana sitter på 3D-kuddar. Grattis är stämplat med en färg som heter Sage från Versa Color och även kanterna på den vita biten papper är färgade med den.

/ Jenny

Nr 99, En puss på kort

May8

nr99_kort_puss

Jag har testat ett till sätt att göra egna blommor. Instrutionerna hittade jag denna gång på YouTube. Det är en blomma som görs av sju stycken utstansade hjärtan. Jättesöt!

En bit färgglatt papper letades fram ur spillbitslådan och när jag hade stansat ut alla hjärtanen blev det en trevlig bård kvar på pappret som jag bestämde mig för att använda till ett kort. Kortet är en färdig dubbelvikt kortbas av vitt papper och framsidan pryds nu av det färgglada pappret, blomman, en bit organzaband och ordet “puss”.

/ Jenny

Nr 98, Vårig tändsticksask

May6

Det är inte jätteofta jag altrar saker och ting men en liten Solstickan-ask fick “nya kläder” ur vårgarderoben, eller spillbitslådan som den också kallas…

nr98_tändsticksask

/ Jenny

Sneak peek

May4

Nu är det verkligen nära… Bara tre alster kvar att visa upp innan jag kan avslöja vad som finns i den här snygga påsen 🙂

shopping_thailand

Påsen är inköpt i butiken Scrap it och har legat orörd högt uppe på en hylla sen vi kom hem från vår resa i Thailand.

Så ja, jag gjorde ett litet avsteg från shoppingstoppet i Bangkok men innehållet har stannat i påsen så länge som jag höll på med utmaningen.

Scrap it är verkligen en renodlad scrapbooking-butik men väldigt liten. Ägarinnan var verkligen hjälpsam och visade och berättade om massor av olika produkter som de hade inne.

Så har ni vägarna förbi – stanna till på Scrap it 🙂

/ Jenny

Nr 97, En sista tack-tag

May3

Det närmar sig verkligen slutet med mina 100 alster. De har som jag berättat tidigare legat klara sen strax före påsk men jag har inte hunnit med att visa upp dem här i bloggen. Nu till nummer 97. En till tag. Ja, jag vet, det blev många såna på slutet men detta är den sista…

I ett försök att variera dem så testade jag att följa en skiss när jag skapade denna.

nr97_tacktag

Tyvärr sparade jag inte länken till skissen och nu kan jag inte hitta den igen…

/ Jenny

Nr 96, Ny teknik

May1

För att undvika att alla mina sista alster skulle bli i stort sett likadana så bestämde jag mig för att testa ett sätt att göra egna rosor/blommor som jag hade sett skymta förbi någon gång då jag surfade efter inspiration. Så efter lite letande på Google så hittade jag en tutorial på den sorts ros jag tidigare sett.

nr96_grattistag

Resultatet blev en färgglad Grattis-tag med en rullad pappersros. Hur man gör den hittar du bland annat här.

/ Jenny

Nr 93-95, Olika tags

April20

I min pyssellåda hittade jag en bunt bruna juletiketter från Ikea. På ena sidan var det en tomte som det numer inte syns några spår av.

nr93_grattistag

Den första blev en grattisvariant. Först kläddes etiketten av en bit lila cardstock. I spillbitsasken hittade jag en rosa fyrkant med hjärtan i hörnorna. Kanterna har fått färg av samma stämpeldyna som Grattis är stämplat med. För att liva upp det hela hittade jag en liten blombukett vars stjälk fick bli en sprial. Bakom satte jag en större grön blomma.

nr94_tacktag

Nästa blev en med texten Tack. Rosa papper i bakgrunden och ett transparent notpapper över. Tack är skrivet med stickers från Storytellers och på en smal remsa som fått chalkade kanter med sandfärgad stämpeldyna. Den lilla twisten på denna tag blev den böljande vimpeln med texten på.

nr95_grattistag

Den sista etiketten för denna gång blev en till grattisetikett. Här en ganska enkel med lite kalastema. Grattis är först stämplat och sen skuggat med vit gelpenna.

/ Jenny

Nr 89-92, Fyra påskägg

April15

Nu är visserligen påsken över men här kommer i alla fall ett påskrelaterat inlägg. Under en kväll tillverkade jag bland annat dessa påskägg av varierande storlek. Förlagan hittade jag här.

nr89-91_3_påskägg

nr92_påskägg

Nu blev inte bilderna på mina ägg så där värst bra, men de var fina i verkligheten och spred lite påskkänsla i hemmet 🙂

/ Jenny

Nr 88, Skattkistekort

April12

I söndags var storebror bjuden på fyraårskalas. Det var inte vilket kalas som helst, det var sjörövarkalas. Arrrrgh!!

För att matcha temat på kalaset så knåpade jag ihop en skattkista till kort/present.

Jag började med att skissa upp en skattkista på vanligt papper och sen skära till det och vika det två gånger så det blev ett lock och en framsida som går att vika ut.

nr88_grattiskort_skattkista

Så här ser kistan ut när den är stängd. Ordentligt låst med hänglås 🙂 På locket sitter ett glittrande S, födelsedagsbarnets första bokstav, av chipboard. Plankorna och “trästrukturen” har jag fixat genom att rita med tuschpennor på lock och kista.

nr88_grattiskort_skattkista_öppet_lock

När man öppnar locket på kistan ser man skatten. Massor av guldpengar och juveler. Högen av guldpengar gjorde jag genom att klippa ut en lagombit guldpapper och sen “prägla” en tio-krona huller om buller för att få det att se ut som massor av mynt. Till sist klistrade jag på lite “ädelstenar” som jag bland annat hittade bland saker jag haft i mina gömmor vääääldigt länge.

nr88_grattiskort_skattkista_öppen

Under skatten klistrade jag en bit enfärgat papper att skriva grattis-hälsningen på. Till sist hade jag på glitterlim runt konturen av skatten och rutan, guldigt till skatten och rosa till rutan.

Själva presenten – ett presentkort på biobesök tillsammans med storebror – sattes fast med fotohörn på insidan av kistframsidan så att säga.

I nästa inlägg kommer storebrors piratkostym att visas upp.

Ha det så bra tills dess!

/Jenny

/ Jenny

« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives