Pysselbloggen

Här pysslas det!
Browsing Virkat/Stickat/Tovat

Nr 93 – Ny disktrasa till köket

July5

På syjuntan för ett par veckor sedan blev jag klar med en disktrasa. Har tröttnat på att det går så många disktrasor här hemma och önskar mig lite mer återanvändbarhet. Så tidigare i våras kom jag på att jag fått ett nystan ekologiskt bomullsgarn av en syjunte-kompis och så satte jag igång att virka.

nr93_virkad_disktrasa

Den är gjord med fasta maskor. Fram och tillbaka. Tills jag tyckte att den var lagom stor. Den kanske blev lite tjock. Till nästa trasa ska jag välja ett lite tunnare garn. Men den fyller sin funktion och väntar nu på att bli tvättad efter sin första period som kökstrasa.

/ Jenny

Nr 81 – Virkad ängel

January22

Strax före jul började jag, Jenny, virka på denna lilla ängel. Mönstret hittade jag, via Pinterest, på järbo garn.

nr81_virkad_ängel

Men jag hann inte klart innan jul utan fick göra de sista stolparna på årets första syjunta. Och några dagar hann ängeln hänga i granen här hemma innan det var dags för julgransplundring.

Det var ett enkelt och trevligt litet mönster att följa. Jag har dock hoppat över att stärka ängeln, tyckte inte riktigt att det var nödvändigt.

/ Jenny

Nr 70 – Virkad korg

December27

I somras fick jag en hel del garn av min mormor. Bland annat detta, mer snörliknande, garn. Det tyckte jag skulle passa att virka en liten korg i… Och det gjorde det. Fast det var ganska svårvirkat och ibland fick jag nästan skavsår på mina fingrar.

Men tillslut blev den klar och nu har jag den på jobbet för att förvarar mina kaffekapslar i.

nr70_virkad_korg

/ Jenny

Nr 69 – Apple cozy

December20

Den här virkade äppelpåsen, eller apple cozy, var väldigt nära att bli ett UFO (unfinished object) då jag hade stoppat undan virkpåsen över sommaren. Ursprungsplanen var att jag skulle hinna vira ett gäng apple cozies till pedagogerna på sönernas gamla förskola men den planen sprack rätt tidigt.

nr69_apple_cozy

Men så tog jag upp den igen när syjuntan satte igång efter sommaren och ganska kvickt blev själva påsen klar. Sen gjorde jag ett litet blad och hittade en knapp i syskrinet.

Nu behöver inga mer äpplen bli fula i väskan!

/ Jenny

Nr 33, Virkad tomat

June30

Som jag nämnt tidigare har jag under våren varit med i en syjunta. Det har blivit mest virkat under träffarna och den här började jag på vid ett sånt tillfälle. Då var tanken att jag skulle virka den röda fågeln i Angry birds men på vägen insåg jag att jag gjort den för liten. Istället för att repa upp och börja om så gjorde jag om det till en tomat istället 🙂

Jag följde inget mönster utan gjorde lite på känn. Började med en rund boll som jag stoppade med vadd. Jag lämnade en ganska lång bit av garnet som jag sen sydde med så tomaten fick lite typiska tomatbucklor. Sist virkade jag dit de gröna bladen.

nr_33_virkad_tomat

Nu ligger den tillsammans med massa annan virkad mat i sönernas lekrum och här om dagen blev jag bjuden på massa smaskiga saker de hade lagat. Bland annat tomat!

/ Jenny

Nr 22 – En grytlapp

April27

Via Mönsterarkivet hittade jag beskrivningen till våffelvirkning hos Made by Cecilia och bestämde mig för att testa.

nr22_virkad_grytlapp

När rutan var klar virkade jag fasta maskor runt hela grytlappen och sen ett varv med picot plus en ögla att hänga upp grytlappen i.

En väldigt enkel men effektfull virkning. Det mesta är gjort på tunnelbanan till och från mitt jobb. Virkning är så lätt att ha med sig och nu när jag har min lilla virkpåse så behöver jag inte vara rädd att några virknålar ska tappas bort genom hål i påsen.

/ Jenny

Nr 13 – Virkad bolero

March20

Någon kanske minns en sneak peek publicerad i det här inlägget för nästan två år sedan. Tanken var att jag skulle hinna klart till vårt bröllop sommaren 2012 men så blev det inte. Några ynkliga blommor och monteringen av dessa på boleron hann jag inte göra innan den stora dagen. Det gjorde inte så mycket för den hade nog inte passat så bra ändå.

Men i och med syjuntan som jag börjat i så är den äntligen klar! Tada-tadaaaa

nr13_virkad_bolero

Lite snett framifrån. Jag visar upp mina bländande poseringskunskaper 😉

nr13_virkad_bolero_bak

Och bakifrån.

Mönstret är från Drops och hittas här. Nu är det bara att hoppas på ljumma, myggfria sommarkvällar att använda boleron på.

/ Jenny

En ask till Bob–alster nr 18 i 100 alster innan shopping

February20

När jag, Karin,  ändå ska skicka iväg mitt leksaks B till Bob pysslade jag ihop lite mer saker. Tillexempel altrade jag en liten ask till de söta mini Conversen som jag har beställt av min släkting Anna, som är en riktig mästare på att virka.

Toppen på asken
bobs ask 1

Öppen ask där de små Conversen skymtar-
bobs ask 2

Detta är Karins alster nr 18 i 100 alster innan shopping.

/ Karin - Kstar

Kontorsförvaring

December11

På mitt jobb sitter jag just nu på en temporär plats. Men som alla vet tenderar temporära lösningar att bli mer eller mindre permanentade så efter ett par månaders oreda på mitt skrivbord så tröttnade jag på att till exempel inte ha någon vettig förvaring för mina pennor. Då jag tyckte det skulle vara ganska tråkigt att förvara pennorna i en kopp eller liknande så tog jag helt enkelt och gjorde lite mer t-shirtgarn och virkade ihop denna skapelse.

virkad_pennburk

Kanske inte världens snyggaste men den fyller sin funktion och jag fick dessutom bort lite mer från mitt ständigt överfyllda lager av material av olika slag. Win-win som man brukar säga 🙂

/ Jenny

by Jenny | posted under Virkat/Stickat/Tovat | No Comments »

En virkad korg

November17

Av gamla T-shirts från olika gymnastiktävlingar som jag varit med på ska jag göra ett hemligt projekt som jag kommer visa upp här så fort det är klart. Men till projektet behövdes inte hela tröjorna och vissa, sådana utan sidsömmar, sparade jag det som blev över för att göra T-shirtgarn. Det finns massor med enkla tutorials att följa om man vill göra eget T-shirtgarn.

Det tog dock ett tag innan jag kom mig för att besöka den lilla lokala handarbetsbutiken, Mejans Handarbeten, för att köpa en virknål men när väl det var gjort så kom denna korg till i ett nafs.

virkad_korg

Korgen hade två syften. För det första att göra något av det som jag har samlat på mig och för det andra att lägga barnens virkade mat de har till leksaksspisen.

virkad_korg_fylld

Visst passade den bra?!

Och det kommer nog komma mer alster i T-shirtgarn framöver…

/ Jenny

by Jenny | posted under Virkat/Stickat/Tovat | 2 Comments »
« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives