Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 62 LO–Sandvik

March31

En härlig sommarlayout ska jag nu bjuda er på.
sandvik

Tyvärr ser jag att färgåtergivningen inte är den bästa men ni kanske får en aning om hur detta blev. Jag återanvände den utrivna delen som blev över från den här layouten och la den på ett solgult papper som tog upp det gula i bilden jättebra. Sen fick jag vara lite kreativ med bokstäverna a:et har varit en annan bokstav. Sen skrev jag journalingen på en fjäril och fjärilen passar faktiskt bättre in i de andra färgerna än denna bild visar.
DSC01934

DSC01935

/ Karin - Kstar

Nr 61 LO- Mor och Dotter

March31

på mitt bröllop lyckades fotografen fånga det här fina ögonblicket när min mamma efter vigseln sa några ord till mig. Men jag känner nog att bilden säger mer än 1000 ord.

morochdotter

Jag valde att göra layouten lite med lite softad känsla för att fotot skulle få komma till sin rätt. Papperet kommer i från Panduro och heter Wedding Bliss – Crush on you Frame och det är ett av dem som jag bytte till mig av Ullis.

Lite närbilder:
DSC01921

DSC01922
Här ovan ser ni en av de fina blommorna som min kompis Ullis har gjort till mig.
Som jag skrev om i det här inlägget.

DSC01923

Technorati Tags:
/ Karin - Kstar

Nr 60–Påskkort

March29

Gjorde ett gångjärn av gulrutigt papper för att göra en egen kortbas av två spillbitar av vit Cardstock.

påskkort

”Äggen” stansade jag ut med Ullis Cuttlebug förra påsken, men de hamnade aldrig på något kort då.

/ Karin - Kstar

Nr 59 altrad äggkartong

March28

En vanlig äggkartong är inte så rolig, men med lite papper kan det bli en fin prydnad eller gåva till påsk.

Ovansidan
locket på äggkartongen

Framsidan
äggkartong

/ Karin - Kstar

Klänningar

March28

Jag har nyligen träffat två kompisar som har varsin liten nybakad tös. Båda bebisarna kom i januari men jag har inte hunnit med att träffa dem förrän nu. Men i förra veckan blev det äntligen av att jag såg båda två, den ena på torsdagen och den andra på fredagen.

Detta var vad jag hade med i Välkommen till världen-present

klänning_1
Klänning nummer 1, till en liten L, född den 11/1 2012

klänning_2
Klänning nummer 2, till en liten J, född den 24/1 2012

Mönster: eget, samma som den här men utan volang och med en liten ändring på ärmen
Bäst: det härligt gula glada tyget med mysiga figurer på 🙂
Sämst: att jag sydde klänning nummer 2 bakvänt och fick sprätta och göra om

/ Jenny

by Jenny | posted under Sömnad | No Comments »

Bloggcandy hos Ekonomisk scrapbooking

March27

Hos bloggen Ekonomisk scrapbooking är det just nu en utlottning av detta godis som bilden visar. Självklart vill jag ta chansen att vinna.

blogcandy hos Ekonomisk Scrapbooking

Du har en vecka på dig att delta du med!

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Tävlingar/utlottningar | No Comments »

Nr 58 Dekorerade ljus

March27

Mitt ljusfat behövde få byta skrud från snöigt till vårigt pynt.
Jag skar ut remsor med den vågiga kniven till skärmaskinen och klistrade fast dem på  2 av ljusen. Sen fick en bit band med blommor också vara med.
kottarna sprayade jag med vit sprayfärg. Den fäste inte så bra som ni kan se så jag har inte bestämt mig än om de ska få hoppa ner i vinterlådan, soptunnan eller ligga kvar.
DSC01910

Närbild på ljus
DSC01911

/ Karin - Kstar

Nr 56 och 57

March26

I samma färg och av samma papper, (som även nr 54 är uppbygd av) men i olika format och med olika teman har jag gjort dessa kort.

tack

Grattis

Hittade i en blogg hur man kunde skära till 3 olika kortbaser från ett Cardstock och kortbaser behöver inte alltid vara vita eller hur?

/ Karin - Kstar

Nr 9, nyfödd

March25

Så kommer, som utlovat, den hittills andra LOn jag gjort. Jag bestämde mig för länge sedan för att skapa en layout för varje månad i min äldsta sons första år. Inklusive 1-årsdagen. Allt som allt 13 layouter alltså. Att sen gå från idé till handlig tar lite tid men nu är äntligen den första LOn i serien klar.

nr9_LO_teo_nyfödd

Längst ner sitter utstansade fötter gjorda med en stans jag lånat av Karin. De tre “strecken” är en färdig bård en Just the edge från Bazzill, en remsa tillskuren av cardstock och en remsa med flanellhjärtan med klister på baksidan. Journaligen är skriven på två bitar tillskurna av cremefärgad cardstock. Sen har fotot fått en matta av gult papper och överst står titeln “nyfödd” med så kallade thickers. Tyvärr är klistret på dem inte särskilt bra så jag har stödlimmat på några ställen.

/ Jenny

Nr 55 Altrad tändsticksask

March25

Ja igen har jag gett mig på en tändsticksask. Denna gång bara i rent forskningssyfte (hrm) jo jag ville se om Wahsi-tapen skulle funka att använda på tändsticksaskar om den fastnar och om man kan öppna och stänga obehindrat om man viker tapen runt kanten. Och ja det fungerar bra.

DSC01909

Överst ser ni hur asken såg ut från början (eller ja det är en lika dan som inte blivit pimpad ni ser) och under så ser man hur den ser ut nu.

Vilken är finast?

/ Karin - Kstar

« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives