Pysselbloggen

Här pysslas det!

Tips på användning av “skräp”

September29

En av fördelarna med att pyssla och scrapbooka är att man ser användning för saker som vanliga människor kallar skräp. Det kan vara allt från förpackningar till sådanna här små plast fnuppar.

Ser ni vad det är?
tips

Det är en sådan där plastgrej som klädernas ettiketter sitter fast i när man köper dem i affären. Och vad kan man göra av detta då?
Jo om man inte har möjlighet att ha sina klister/glitterglue/glossyaccent flaskor i ett uppoch –nervänt läge kan man pilla in en sådan här i öppningen för att förhindra att den kloggar igen. Man kan behöva klippa lite i den för att kunna få igen korken igen, men det ska tydligen fungera bra enligt de som har testat. Mycket bättre än nålar i hålet eftersom nålarna kan börja rosta efter ett tag.

Smart va?

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Tips | No Comments »

LO–27 September

September27

Den 27 september för tre år sedan fyllde jag 30 år.
På årsdagen visar jag er en LO med foton från min fest som hade temat Rock. 
september
Åter igen har jag grävt bland gamla papper och hittade detta runda papper från My minds eyes serie So Sofie och papperet heter Sweet circles papers.
Klistermärkena kommer från Panduro.

Lite närbilder:
DSC02595DSC02596
DSC02594
Här ser ni en närbild där jag har cirklat runt 27 och stämplat September i rött med mina stämplar från Reprint, samt cirklat runt 30 och fyllt på med ordet År med minibokstäver.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Layout | 1 Comment »

En duktyngd

September26

I somras när jag var på landet så klagade mina föräldrar på att duken bara blåste av bordet. Det var inte direkt vindstilla då. Sen dess har jag klurat på om det inte borde gå att göra några egna duktyngder istället för att köpa.

Så när jag var där tillsammans med sönerna för två helger sen så gjorde jag slag i saken och testade att virka in en sten. Jag avslutade med en liten ögla som jag sen kunde haka fast klämman från en gardinring i.

duktyngd

Resultatet ser ut så här.

Eftersom jag hittade på allteftersom jag virkade kan jag inte ge ett exakt mönster men jag ska försöka beskirva hur jag gjorde.

Leta reda på en sten i lämplig storlek
Varv 1: 3 lm, en sm i första lm
Varv 2: 6 fm runt ringen
Varv 3: 4 lm, en fm i första fm på föregående varv * 3 lm en fm i nästa fm * upprepa från * till * varvet ut, avsluta med en smygmaska i första lm
Varv 4: * 3 lm, en fm i mittersta lm på luftmaskbågen * upprepa från * till * varvet ut, avsluta med en smygmaska i första lm

Resterande varv tills det är klart att stoppa i stenen är som varv 4 men med lite ökningar (dvs större luftmaskbågar). Efter att jag lagt i stenen började jag minska antalet luftmaskbågar genom att hoppa över en luftmaskbåge och virka fm i mitten på nästa luftmaskbåge.
Till sist gjorde jag en ögla av luftmaskor som jag sen virkade fastmaskor runt innan jag fäste garnet och satte dit klämman.

/ Jenny

by Jenny | posted under Inredning, Virkat/Stickat/Tovat | No Comments »

Nr 49, Grattiskort

September24

Idag fyller min mans pappa år och jag pysslade ihop ett kort att skicka med presenten.

nr49_grattis_leif

På en färdig vit kortbas har jag limmat ett randigt, lite glittrigt papper som jag skurit till med den vågiga kniven på skärmaskinen. Grattis är stämplat och namnet är skrivet med stickers i guld på spillbitar av grön cardstock. Dessa limmade jag på baksidan av en liten bit av samma papper som pryder hela kortet. Till sist satte jag fast den biten med distanskuddar.

Inuti, som tyvärr inte syns på bilden, satte jag en bit av pappret men med ränderna åt andra hållet för att göra det lite mer färgglatt.

Ett enkelt kort med en trevlig detalj med ränder åt olika håll.

/ Jenny

LO–På spåret

September21

En tågrelaterad bild tagen i närheten av Mariestad.
Jag tänkte inte på det när bilden togs, men det finns inga fula elstolpar som stör. Wikipedia fick berätta lite mer om detta för mig och här kör man disellok i stället och banan heter Kinnekullebanan.

DSC02601DSC02604

En liten närbild på min doodling.
DSC02602

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Layout | 1 Comment »

En liten mössa

September20

Det är många i min bekantskapskrets som fått barn, förra året och i år. Sist ut en liten kille som när jag och hans mamma sågs på lunch för ett par veckor sedan fick denna lilla mössa.

mössa_röd

Mönster: eget
Tyg: röd lejon och apor från JNYDesign
Bra: en mössa går väldigt fort att sy
Dålig: på väg till ett cafe för en kaffe efter maten kom den lilla mössan på villovägar 🙁

/ Jenny

by Jenny | posted under Sömnad | No Comments »

LO–Shark reef

September19

Vid vårt senaste besök i Las Vegas besökte vi detta akvarium och fick några fina bilder på fiskar och andra fulingar.
sharkreef
Som bakgrund har jag använt ett papper som heter Sand som jag har köpt hos Panduro. Designer är Karen Marie Klip.dk.
Övriga dekorationer: några härligt glittriga bokstäver och lite halvcirklar med utstansade stjärnor på samt två fiskar från Echo Parks Paradise Beach element stickers.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Layout | 1 Comment »

Nr 48, Till en ettåring

September18

I söndags var vi på barnens sysslings 1årskalas. Vi bjöds på en massa godsaker och det lilla födelsedagsbarnet fick presenter så som det ska vara. Vi hade också med en present, så klart, och till det följde detta kort med.

nr48_1årsdag

Äntligen kom jag mig för att göra något av de chipboardfigurer från Panduro som jag haft så länge. Grattis är skrivet med ett Rub-ons-alfabet som heter Sommar och 1 år med guldglittrande stickers. Även dessa från Panduro. Kortet är gjort på en vit kortbas på vilken jag limmade fast en blå bit cardstock samt en utstansad cirkel av cremefärgad cardstock på vilken jag limmade ugglan.

Extra roligt var att mamman visade upp kortet och berättade för alla gästerna att jag gjort det.

/ Jenny

LO–Sommarbröllop

September17

Här kommer en layout med bilder från ett romantiskt strandbröllop som vi var gäster på 2009. Hög tid att scrappa dessa foton med andra ord.
strandbröllop
Papperet är från My Mind eyes och serien heter So Sofie och just detta papper heter Sweet chic splendid swirl paper och det har jag haft i gömmorna länge, men nu kom det väl till pass.
Inte många extra dekorationer behövdes, men här ser ni en närbild på hjärtan och fjärilar som jag stansat ut och klistrat fast.
närbild strandbröllop

/ Karin - Kstar

Dopkort till Sebastian

September16

Har gjort ett gulligt dopkort till en Sebastian som har dopdag i november.

sebastian

 

 

Papperet kommer från en scrapkalender från 2009 som jag fick av min man när han hade varit i USA på konferens. Den stora badankan sitter på kuddar.
Sebastian är stämplat med mina bokstavsstämplar från Reprint.

/ Karin - Kstar

« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives