Pysselbloggen

Här pysslas det!

En duktyngd

September26

I somras när jag var på landet så klagade mina föräldrar på att duken bara blåste av bordet. Det var inte direkt vindstilla då. Sen dess har jag klurat på om det inte borde gå att göra några egna duktyngder istället för att köpa.

Så när jag var där tillsammans med sönerna för två helger sen så gjorde jag slag i saken och testade att virka in en sten. Jag avslutade med en liten ögla som jag sen kunde haka fast klämman från en gardinring i.

duktyngd

Resultatet ser ut så här.

Eftersom jag hittade på allteftersom jag virkade kan jag inte ge ett exakt mönster men jag ska försöka beskirva hur jag gjorde.

Leta reda på en sten i lämplig storlek
Varv 1: 3 lm, en sm i första lm
Varv 2: 6 fm runt ringen
Varv 3: 4 lm, en fm i första fm på föregående varv * 3 lm en fm i nästa fm * upprepa från * till * varvet ut, avsluta med en smygmaska i första lm
Varv 4: * 3 lm, en fm i mittersta lm på luftmaskbågen * upprepa från * till * varvet ut, avsluta med en smygmaska i första lm

Resterande varv tills det är klart att stoppa i stenen är som varv 4 men med lite ökningar (dvs större luftmaskbågar). Efter att jag lagt i stenen började jag minska antalet luftmaskbågar genom att hoppa över en luftmaskbåge och virka fm i mitten på nästa luftmaskbåge.
Till sist gjorde jag en ögla av luftmaskor som jag sen virkade fastmaskor runt innan jag fäste garnet och satte dit klämman.

/ Jenny

by Jenny | posted under Inredning, Virkat/Stickat/Tovat

Email will not be published

Website example

Your Comment:


Follow on Bloglovin

Karins utmaning på lördagar 2016

I april 2016 började Karin utmana sig själv med en ny utmaning som pågår under lördagar innevarande månad.
 
April :Shop your stash
Maj:Scraplifting
Juni:Geometriska mönster
Juli:Freeflow
Augusti:Utmaningar
September:Pinterest
Oktober:6x6-paperpad kurs
November:Freaky Fast Friday
 


Nedräkning, 100 alster innan shopping – Jenny

Antal kvar i Jennys utmaning Målgång 2/7-2015

0Alster gjorda:
 
Kort:73
Layouter:2
Sytt/virkat:25
 

Archives