Pysselbloggen

Här pysslas det!

En duktyngd

September26

I somras när jag var på landet så klagade mina föräldrar på att duken bara blåste av bordet. Det var inte direkt vindstilla då. Sen dess har jag klurat på om det inte borde gå att göra några egna duktyngder istället för att köpa.

Så när jag var där tillsammans med sönerna för två helger sen så gjorde jag slag i saken och testade att virka in en sten. Jag avslutade med en liten ögla som jag sen kunde haka fast klämman från en gardinring i.

duktyngd

Resultatet ser ut så här.

Eftersom jag hittade på allteftersom jag virkade kan jag inte ge ett exakt mönster men jag ska försöka beskirva hur jag gjorde.

Leta reda på en sten i lämplig storlek
Varv 1: 3 lm, en sm i första lm
Varv 2: 6 fm runt ringen
Varv 3: 4 lm, en fm i första fm på föregående varv * 3 lm en fm i nästa fm * upprepa från * till * varvet ut, avsluta med en smygmaska i första lm
Varv 4: * 3 lm, en fm i mittersta lm på luftmaskbågen * upprepa från * till * varvet ut, avsluta med en smygmaska i första lm

Resterande varv tills det är klart att stoppa i stenen är som varv 4 men med lite ökningar (dvs större luftmaskbågar). Efter att jag lagt i stenen började jag minska antalet luftmaskbågar genom att hoppa över en luftmaskbåge och virka fm i mitten på nästa luftmaskbåge.
Till sist gjorde jag en ögla av luftmaskor som jag sen virkade fastmaskor runt innan jag fäste garnet och satte dit klämman.

/ Jenny

by Jenny | posted under Inredning, Virkat/Stickat/Tovat

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives