Pysselbloggen

Här pysslas det!
Browsing 100 alster innan shopping 2014 – Jenny

Nr 96–100 – Äntligen klar, plus ett i bonus

August14

I och med året sommarkort till personalen på sönernas förskola gick jag äntligen i mål med min “100 alster innan shopping”-utmaning! Serpentiner och konfetti!!

Dessutom blev det med marginal då det var sex stycken fröknar som skulle få kort och “bara” fem alster kvar i utmaningen. Men det gör ju inget…

Så här blev i alla fall årets kort.

nr99-100_sommarkort
Nr 96, 97 och 98

nr96-98_sommarkort
Nr 99, 100 och 101

De är vikta som en liten påse och inuti sitter så klart en bild på store- och lillebror samt en hälsning till varje fröken.

/ Jenny

Nr 94 och 95 – Grattiskort

July11

För ett par helger sedan blev store- och lillebror inbjudna till kalas för kompisar, ett syskonpar, som bor här i området. Även vi var välkomna och fick pizza och tårta 🙂

Till födelsedagsbarnen, en lillebror och en storasyster, hade jag skapat varsitt kort. De är 10,5×10,5 cm och dekorerade med fina papper ur spillbitslådan.

nr94_grattis_oskarnr95_grattis_julia

Jag tyckte korten blev så somriga att jag bestämde mig för att fota dem utomhus. Det ska jag nog göra fler gånger…

/ Jenny

Nr 93 – Ny disktrasa till köket

July5

På syjuntan för ett par veckor sedan blev jag klar med en disktrasa. Har tröttnat på att det går så många disktrasor här hemma och önskar mig lite mer återanvändbarhet. Så tidigare i våras kom jag på att jag fått ett nystan ekologiskt bomullsgarn av en syjunte-kompis och så satte jag igång att virka.

nr93_virkad_disktrasa

Den är gjord med fasta maskor. Fram och tillbaka. Tills jag tyckte att den var lagom stor. Den kanske blev lite tjock. Till nästa trasa ska jag välja ett lite tunnare garn. Men den fyller sin funktion och väntar nu på att bli tvättad efter sin första period som kökstrasa.

/ Jenny

Nr 92 – Grattiskort och en bonus…

June14

Storebror var nyligen på kalas hos en pojke på vår gata. Självklart skulle födelsedagsbarnet få ett kort. Här använde jag, Jenny, resterna av det jag stansade ut hemma hos Karin senast jag var där och pysslade för att skapa en ram till framsidan. Bakom satte jag ett stjärnprytt papper från BoBunny.
Stjärnhimlen fick sen lite dekorationer i form av ett flygande tefat och några stjärnor i chipboard, också från BoBunny och så födelsedagsbarnet namn med utstansade bokstäver.

nr92_grattis_nils

Och som en bonus i detta inlägg vill jag visa det kort som lillebror hade med sig till det kalas han var på samma dag.

grattis_sandor

Han valde själv vilka färger det skulle vara på papper och stämpel. Sen stämplade han prickarna och jag limmade. Det blev inte helt rätt tyckte han först men sen gick det bra ändå. Bokstäverna stansade han själv ut med min bokstavsstans och sen fick han välja en cupcake men tog två. Jag satte dit dem men efter att jag fotat kortet så flyttades han en aning på dem. Resultatet blev betydligt mer personligt men fastnade tyvärr inte på bild.

grattis_sandor_baksida

På baksidan stämplade jag med Handgjort-stämplen som jag lånat av Karin och skrev dit både lillebrors och mitt namn.

/ Jenny

Nr 91 – Lycka till

June6

Nu var det jättelänge sen som jag, Jenny, visade upp något här i bloggen. Inte för att komma med bortförklaringar men jag kan konstatera att våren är en hektisk tid som husägare och småbarnsförälder. Det ska fixas och donas med det mesta.

Men jag har lyckats pyssla lite också. Detta kort gjorde jag dock för ganska länge sen till avtackningen av en kollega.

Då hon är väldigt duktig på att baka fick det sätta temat på kortet.

nr91_cupcake

Vikningen är double z-fold och framsidan dekorerades bara med rutigt papper (som för tankarna till en bordsduk tycker jag) och en rundel med en liten cupcake från Panduro på. Titta också noga på bandet som håller ihop kortet – japp, cupcakes där också.

nr91_cupcake_insida

Insidan ser ut så här.
Jag var hemma hos Karin när detta kort skapades så jag fick låna en massa roliga saker av henne. Det vita pappret som man kan vika upp är stansat med hennes cuttle bug och både lycka till och cupecake-stämplen hade hon i sitt förråd. Även pennorna som jag färglagt med är hennes. Minns jag inte helt galet så är även rundeln på framsidan utstansad med cuttle buggen.

Jag har tur jag som har en sån välförsedd pysselkompis 🙂

/ Jenny

Nr 90 – Traktor till en man på 30+

April25

Jag, Jenny, fick en beställning på ett födelsedagskort till en kollegas man som delvis jobbar på bondgård. Mannen älskar traktorer och gillar blått. Det var önskemålen på kortet…

Jag har tidigare sparat undan en beskrivning om hur man pusslar ihop en traktor med hjälp av olika stansar på Pinterest som jag letade reda på och använde som inspiration.

nr90_traktorkort

Så här blev resultatet.
Jag äger inte så många stansar men det gick utmärkt att klippa och skära till bitarna till traktorn. Gräset har jag bara klippt i två olika gröna cardstock. Rökpuffarna är vita blombrads.

Lite ovanligt och roligt kort!

/ Jenny

Nr 89 – Sjörövarrock

April18

För ganska precis två år sedan sydde jag, Jenny, sjörövarkläder till storebror inför en maskerad. Dessa har varit väldigt omtyckta och väl använda. Det är roligt. Lillebror har på sistone också önskat sig sjörövarkläder och för ett tag sen satt han och jag och tittade på bilder på lite olika varianter. Lite knepigt var det då inget riktigt föll honom i smaken men till sist så enades vi om en svart rock och röda byxor.

nr89_sjörövarrock

Så här blev rocken. Jag har modifierat mönstret jag använt till pepparkaksdräkten, fast i stl 104, förlängt och lagt till slag på jackan samt en annan typ av krage. Som dekoration sydde jag tuber av paljettyg och vek till och sydde fast framtill och på ärmarna. Jag hade tänkt att det skulle vara i gul velour (som jag fått av en tjej på syjuntan) men lillebror propsade på paljettyget istället. Och det blev ju inte så dumt. Tanken var att det skulle sitta knappar på dekorationerna men jag har inte hunnit leta reda på några och lillebror verkade nöjd ändå.

När rocken var klar gick han runt i den resten av dagen. Tar det som ett gott betyg 🙂

Mönster: Eget, stl 104
Tyg: Svart krossad velour
Bra: Kavajslagen och kragen
Dåligt: Klantade till det lite i nederkant. Men det syns inte så värst mycket.

Byxorna kommer i ett annat inlägg…

/ Jenny

Nr 88 – Klänning till en liten tös

April16

En tjej som går i samma syjunta som jag, Jenny, fick nyligen sitt andra barn. En liten tös. Och vad passar väl bättre till en syjuntekompis än ett hemsytt plagg till den lilla?

nr88_klänning_agnes

Det blev en enkel klänning i JNYs fantastiska kaniner. Tror till och med att detta är ett ekologiskt tyg. Mönstret är detsamma som dessa.

nr88_klänning_agnes_detalj

Här en närbild på knäppningen fram. Den lilla knappen med ankan på är kvar sen jag själv var liten. Den har hängt med länge 🙂

Mönster: Eget, stl 72
Tyg: Gula kaniner och brun interlock till kanterna
Bra: Detaljen med knappen tyckte jag särskilt om
Dåligt: Fållen kunde blivit snyggare samt att min symaskin krånglar allt mer och mer

/ Jenny

Nr 87 – Grattis Elsa

April11

Då storebror var bjuden på kalas till en flicka på dagis så gjorde jag, Jenny, detta kort. Ja, jag vet – det blev typiska “tjejfärger” men det var så det blev helt enkelt.

nr87_grattis_elsa

Framsidan pryds av tre stycken muffins på 3D-kuddar. De kommer från Panduro och är väldigt fina tycker jag. Dessutom satte jag dit tre blå rhinestones i övre vänstra hörnet. Texten är utstansad med min bokstavsstans.

nr87_grattis_elsa_baksida

Baksidan fick också lite dekoration. En blå remsa och en muffins från ett papper med samma muffins som de på framsidan. Insidan fick faktiskt också lite kärlek, en ruta av samma blå papper som på baksidan och med stansade hörnor. Men det fastnade inte på bild.

/ Jenny

Nr 86 – Grattiskort

April9

Nu har det varit lite tyst från mig, Jenny, ett tag… Det betyder dock inte att jag inte har pysslat. Bara att jag inte hunnit med att sitta så mycket vid datorn och när jag gjort det har det varit för att spara undan allt som finns på den för den har gått sönder lite och behöver repareras. Men nu lyckas jag slänga iväg lite inlägg ändå…

nr86_grattis_niclas

Vi var på 40-årskalas för ett tag sen. Till jubilaren hade jag skapat detta kort. Vårfärger både på framsidan och insidan.

nr86_grattis_niclas_insida

Insidan fick dessutom pop-up-paket som en liten kul detalj.

/ Jenny

« Older Entries

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives