Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 53-56, Årets julkort till dagis

November23

Jag har ju sedan nu treåriga sonen började på dagis pysslat sommar- och julkort till personalen på hans avdelning. Och nu är det snart dags igen att dela ut julkort.

Som jag nämde i min senaste post så var jag hos Karin och pysslade en lördag för ett par veckor sedan. Jag berättade om mina “julkort till personalen”-bekymmer då jag ville få till en lekfull och färgglad design i år. Genast tog Karin fram ett par ark med figurer som hon fått med någon tidning och valde ut sju figurer som hon själv inte kände att hon hade användning för. Söta figurer men jag hade fortfarande ingen bra idé på hur jag skulle göra.

Ett par kvällar senare tog jag fram min pyssellåda och började rota och fundera. Tyckte inte alls att jag kom på något bra tills jag helt plötsligt såg framför mig hur det skulle se ut 🙂

Så här kommer de fyra första korten

nr53_julkort1_tallen_thumb3
Tomte
nr54_julkort2_tallen_thumb4
Pingvin
nr55_julkort3_tallen_thumb3
Isbjörn
nr56_julkort4_tallen_thumb4
Uggla

Jag har en typ av scrappapper som är lite tunnare i flera färger och bland dem en väldigt julig grön. Av det skar jag till fyrkanter att sätta på framsidan av en färdig kortbas. Till höger på framsidan satte jag en rad med blommor, kombinationer av röda tygblommor och gröna pappersblommor. Sen stansade jag ut cirklar ur mörkblå cardstock. Cirklarna satte jag fast med 3D-kuddar och på dem julfigurerna också fastsatta med 3D-kuddar. Till sist skar jag till remsor av ett julpapper med texten God Jul på som jag limmade fast i nederkant på korten.

Material:
Färdiga kortbaser
Grönt och blått papper
Röda tygblommor från Panduro
Gröna papperblommor från Panduro
Vita och röda brads
God Jul-papper från Panduro

Snart kommer ytterligare tre dagisjulkort…

/ Jenny

One Comment to

“Nr 53-56, Årets julkort till dagis”

  1. Avatar November 23rd, 2012 at 7:48 pm Karin Says:

    De blev ju jättefina!


Email will not be published

Website example

Your Comment:


Follow on Bloglovin

Karins utmaning på lördagar 2016

I april 2016 började Karin utmana sig själv med en ny utmaning som pågår under lördagar innevarande månad.
 
April :Shop your stash
Maj:Scraplifting
Juni:Geometriska mönster
Juli:Freeflow
Augusti:Utmaningar
September:Pinterest
Oktober:6x6-paperpad kurs
November:Freaky Fast Friday
 


Nedräkning, 100 alster innan shopping – Jenny

Antal kvar i Jennys utmaning Målgång 2/7-2015

0Alster gjorda:
 
Kort:73
Layouter:2
Sytt/virkat:25
 

Archives