Pysselbloggen

Här pysslas det!

Pyssla nytt med gammalt #1

October11

Jag skrev i ett tidigare inlägg att min egen dolda agenda just nu är att använda upp lite gamla saker och det är faktiskt något som jag har sett på flera håll både i Sverige och i USA. Stach basting eller scrap your stach är väldigt vanliga just nu. Ett steg är ju att sälja sina saker, sen skänka sina saker, men själv är jag inne på att använda mina saker. Å jo lite säljande pågår också.

En facebookgrupp som har gett mig en knuff i rätt riktning heter Scrappa nytt med gamla saker och startades upp nyligen av Sari som är The Norsugirl craft här i pysselvärden.

Där raljerar vi lite över hur det var “förr i tiden” när Scrapbookingen började. Den hade säkert börjat tidigare, men som vi minns det innan man kunde handla så fritt från USA, innan det fanns så många webb-shoppar och då det mest var fysiska butiker. Då man också hängde mest i forum och mycket handlade om text inte så mycket om bild som nu när det mesta har flyttat till Instagram, Facebook och Youtube.

En typisk sak som man gjorde förr var att köpa flera stycken exemplar av samma papper så att man kunde ha ett kvar om man använde ett av dem. Ett av dessa papper som jag köpt 3 exemplar av använde jag nu i den första utmaningen som var i den facebookgrupp som jag nämnde tidigare.

Utmaningen bestod i att använda Brads (jungfruben) bokstavsstickers och ett gammalt papper.

nytt med gammalt1

Jag öppnade därför min sortimentslåda med brads och hittade då de grön/röda bradsen med en liten tygflärp på och tänkte att de passade perfekt att använda på detta gamla papper jag hade liggande.
Sagt och gjort fram med papper och brads och börja göra hål.
Men så hittade jag också de udda bradsen. En fransk lilja nere till höger, en fjäril uppe till vänster och en brun prick uppe till höger. Okej slängde med dem också. Sen skulle någon form av klistermärksbokstäver på. Men oj jag har ju bara rosa! Försökte färja in mitt grattis med röd penna, men färgen liksom pölade ihop sig och ville inte riktigt fästa så på med glossy acent som försegling (ser ut som ett lim, men gör en glansig förhöjd yta vilket inte gjorde något) Tänkte att när jag ändå höll på att gräva i “de glömdas låda” tog jag fram några små öljetter och av någon anledning har jag 6 udda små öljetter och dessa fick hoppa med som dekoration på detta kort. För att göra det hela lite skojigare fick några blommor, blad och duttar med perlpen följa med också och så var mitt kort klart.

nytt med gammalt2

Pappret som var från Websters Pages Your life beautiful collection och heter Sweet cherry pie fanns det rätt mycket av så jag täckte insidan också. Detta papper gjordes 2009 och kanske kom i min ägo 2010.

Oj vad mycket text det blev, någon har orkat läsa ända hit.

Ha en fin dag!

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Födelsedag, Kort, Tävlingar/utlottningar

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives