Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 44, På bröllopsdagen

August1

För snart två veckor sedan, den 21 juli, gifte sig min bror.

Bröllopet var oerhört vackert och vigseln skedde utomhus på den gräsbevuxna stranden till sjön Öljaren. Brud och brudgum strålade av lycka och kärlek!
Till brudparets speciella dag hade jag så klart gjort ett kort. De gifte sig på Julita gård och hade bröllopsfesten i den vackra Bäckstugan med anor från förra seklet.

nr44_bröllopskort

Jag lät mig inspireras av målningarna och dekorationerna i lokalen och ordspråket “Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått” när jag gjorde kortet. Jag valde ett rött designark med embossade lövslingor från Panduro som bakgrund. Skar till det med min vågiga kniv till skärmaskinen och limmade fast lite decentrerat på en färdig cremefärgad kortbas. Sen klippte jag ut en form av mönstrat papper, med noter, som jag stämplade “På bröllopsdagen” med mitt clearstampsalfabet och dekorerade med vita och blå blommor (“något blått”). Designarket fick också lite dekor i form av halvpärlor och två stämplade hjärtan i guld. Spetsen som jag har limmat längs kanten som blev kvar på kortet har min mammas mormor virkat (“något gammalt”). Jag har en tygpåse med många långa rullar handvirkade spetsar från henne men det här är första gången jag vågar använda någon av dem.

/ Jenny

2 Comments to

“Nr 44, På bröllopsdagen”

  1. Avatar August 1st, 2012 at 5:18 am Serafin Says:

    Vilket fint bröllopskort, och vilket bra val av inspiration, då det även är en sådan tradition vid bröllop, dessa "något…" 🙂
    Jättesöt spets!


  2. Avatar August 3rd, 2012 at 11:41 pm Jenny Says:

    Tack! Inte riktigt min stil med spets m.m. men det passade så till omgivningarna 🙂 Även brudparet gillade kortet, det var roligt…


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives