Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 44, På bröllopsdagen

August1

För snart två veckor sedan, den 21 juli, gifte sig min bror.

Bröllopet var oerhört vackert och vigseln skedde utomhus på den gräsbevuxna stranden till sjön Öljaren. Brud och brudgum strålade av lycka och kärlek!
Till brudparets speciella dag hade jag så klart gjort ett kort. De gifte sig på Julita gård och hade bröllopsfesten i den vackra Bäckstugan med anor från förra seklet.

nr44_bröllopskort

Jag lät mig inspireras av målningarna och dekorationerna i lokalen och ordspråket “Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått” när jag gjorde kortet. Jag valde ett rött designark med embossade lövslingor från Panduro som bakgrund. Skar till det med min vågiga kniv till skärmaskinen och limmade fast lite decentrerat på en färdig cremefärgad kortbas. Sen klippte jag ut en form av mönstrat papper, med noter, som jag stämplade “På bröllopsdagen” med mitt clearstampsalfabet och dekorerade med vita och blå blommor (“något blått”). Designarket fick också lite dekor i form av halvpärlor och två stämplade hjärtan i guld. Spetsen som jag har limmat längs kanten som blev kvar på kortet har min mammas mormor virkat (“något gammalt”). Jag har en tygpåse med många långa rullar handvirkade spetsar från henne men det här är första gången jag vågar använda någon av dem.

/ Jenny

2 Comments to

“Nr 44, På bröllopsdagen”

  1. Avatar August 1st, 2012 at 5:18 am Serafin Says:

    Vilket fint bröllopskort, och vilket bra val av inspiration, då det även är en sådan tradition vid bröllop, dessa "något…" 🙂
    Jättesöt spets!


  2. Avatar August 3rd, 2012 at 11:41 pm Jenny Says:

    Tack! Inte riktigt min stil med spets m.m. men det passade så till omgivningarna 🙂 Även brudparet gillade kortet, det var roligt…


Email will not be published

Website example

Your Comment:


Follow on Bloglovin

Karins utmaning på lördagar 2016

I april 2016 började Karin utmana sig själv med en ny utmaning som pågår under lördagar innevarande månad.
 
April :Shop your stash
Maj:Scraplifting
Juni:Geometriska mönster
Juli:Freeflow
Augusti:Utmaningar
September:Pinterest
Oktober:6x6-paperpad kurs
November:Freaky Fast Friday
 


Nedräkning, 100 alster innan shopping – Jenny

Antal kvar i Jennys utmaning Målgång 2/7-2015

0Alster gjorda:
 
Kort:73
Layouter:2
Sytt/virkat:25
 

Archives