Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 47, Ett bröllopskort

September2

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så har jag fått en beställning på ett kort. Och inte vilket kort som helst. Det är till ett brudpar och skulle fungera både som gratulations- och presentkort.

Presenten var ett musikalbesök, så beställaren önskade sig ett kort med musikaltema. Jag tog fasta på att musikal spelas på en scen som förmodligen har en ridå och på att det sjungs och spelas så noter måste ju också finnas någonstans.

nr47_bröllopskort
Framsidan har jag gjort så att man öppnar kortet som ett skåp och dekorerat med en ridå. Ridån tillverkade jag av en bit rött designark med embossade slingor på (samma som på detta kort). Jag ritade formen på fri hand och klippte sen ut. Vecken på ridån ritade jag med en bred tuschpenna. Som omtag använde jag en liten tunn remsa som blev när jag skar till en ruta till insidan av det guldiga pappret.
På framsidan skrev jag också “Till Brudparet” med en röd gelpenna och knöt ihop med en bit organzaband för att få kortet att hålla sig stängt.

nr47_bröllopskort_insida
På insidan fortsatte temat med ett transparent papper med noter. Det har jag rivit ut för att få lite mer liv i bakgrunden. Sen har jag skurit två fyrkanter med min vågiga kniv till skärmaskinen, en röd och en guldig, för att göra en plats att skriva texten på. Även här är jag använt den röda gelpennan.

Funderade länge och väl på hur jag på något fiffigt sätt skulle kunna gömma en hälsning till brudparet då jag känner brudgummen men kom inte på något alls så då fick det vara. Ett litet “Skapat av Jenny Söderberg” kom dock med i nederkant på insidan på en av dörrarna.

Det blev ett enkelt och stilrent kort tycker jag. Beställaren var nöjd då han hämtade upp det i tisdags och jag hoppas att även brudparet gillar det.

/ Jenny

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Karins utmaning på lördagar 2016

I april 2016 började Karin utmana sig själv med en ny utmaning som pågår under lördagar innevarande månad.
 
April :Shop your stash
Maj:Scraplifting
Juni:Geometriska mönster
Juli:Freeflow
Augusti:Utmaningar
September:Pinterest
Oktober:6x6-paperpad kurs
November:Freaky Fast Friday
 


Nedräkning, 100 alster innan shopping – Jenny

Antal kvar i Jennys utmaning Målgång 2/7-2015

0Alster gjorda:
 
Kort:73
Layouter:2
Sytt/virkat:25
 

Archives