Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 84, Bröllopskort med hårdrockstema

March31

Kan man göra det?!

Jag funderade i flera veckor på hur jag skulle göra det här gratulationskortet som en vän fick igår på sitt bröllop. Han är nämligen inbiten hårdrockare och jag kände att ett “traditionellt” bröllopskort inte riktigt passade…

nr84_bröllopskort

Kortet som jag gjort är ett joy fold-kort och framsidan pryds av ett brudpar. Måtten till de olika bitarna till kortet kommer härifrån och jag hittade hur jag skulle göra klänningen här.

Kortet skapades hemma hos Karin för en vecka sen och av henne lånade jag en 2,5” “scalloped” cirkelstans till klänningen. Fracken är klippt på frihand och har en fluga knuten av en bit sidenband samt pryds av en likadan blomma som klänningen har nedtill.

Den andra fliken har dekorerats med möntrat papper med spindelväv som kommer från Panduros Halloween-papper för ett par år sedan. Det passade bra då kortet skulle ha en “hårdrocks-känsla”.

nr84_bröllopskort_insida

Ytterligare förstärkning på hårdrockstemat är insidan som är dekorerad med två stämplar som jag lånade av Karin. (Tack snälla!!) Dessutom visade hon mig hur man embossar stämplade saker och visst blev det bra?! En bevingad dödskalle med orden “Rock and roll” under samt en notslinga med lite blad och krusiduller blev det på baksidan av spindelvävs-fliken och på själva insidan stämplade jag med Karins “Till brudparet”-stämpel och den blev också embossade.

På insidan av kortet limmades ett grått papper med vita cirklar, som fanns i Karins gömmor, och framsidan fick en lila baksida för att väga upp allt grått och svart. Sist men inte minst fick jag även låna en liten flärp som sitter på framsidan som håller kortet stängt.

/Jenny

/ Jenny

2 Comments to

“Nr 84, Bröllopskort med hårdrockstema”

  1. Avatar March 31st, 2013 at 11:49 am majvor Says:

    Jättefint kort Jenny! Sitter här med Karin och kikar lite. /Majvor Fredriks mamma


  2. Avatar April 2nd, 2013 at 9:49 pm Jenny Says:

    Tack så mycket, Majvor! /Jenny


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Karins utmaning på lördagar 2016

I april 2016 började Karin utmana sig själv med en ny utmaning som pågår under lördagar innevarande månad.
 
April :Shop your stash
Maj:Scraplifting
Juni:Geometriska mönster
Juli:Freeflow
Augusti:Utmaningar
September:Pinterest
Oktober:6x6-paperpad kurs
November:Freaky Fast Friday
 


Nedräkning, 100 alster innan shopping – Jenny

Antal kvar i Jennys utmaning Målgång 2/7-2015

0Alster gjorda:
 
Kort:73
Layouter:2
Sytt/virkat:25
 

Archives