Pysselbloggen

Här pysslas det!

Hej då 2021–Hej 2022

December31

Årskrönika

Gott nytt år kära läsare och välkommen till 2022!

2021 fortsatte med distansering och sedan nästan vanligt samhälle och försök att anpassa sig till en “ny vardag”

Att jag jobbat mest hemifrån har varit positivt för små pysselstunder, men det har inte blivit några längre sittningar.
Att min selphyskrivare gav upp gjorde att antalet layouter blev färre än jag hade kunnat producera.

Jag har varit med i några utmaningar digitalt som i annat fall hade varit fysiska (men då hade jag inte deltagit)

Under en period shoppade jag rätt mycket papper från facebookgrupper, men att fota dessa har jag inte alltid hunnit med.
Men detta gör att jag nog inte behöver köpa så mycket papper under 2021.
Men färgad cardstock verkar alltid vara en bristvara.


Vad har hänt under året?

138 layouter blev gjorda och i skrivande stund är 137 publicerade i bloggen. Jag har gjort 265 kort och 257 är publicerade i bloggen. Det är en stor ökning på antalet layouter och liten ökning på antalet kort från förra året.

Jag har också nu under mellandagarna hunnit med de 9 första dagarna i mitt decemberalbum som jag kommer att visa er i början av 2022.

Vissa månader har jag behövt visa inlägg varje dag för att få det att gå ihop och ändå fick jag inte plats att publicera allt i rätt tid.  Nu i december utan ni får se layouter gjorda i december nu i början av januari.
Årets produktivaste månader blev september då jag publicerade något varje dag! (fast stor del av produktionen kunde ligga i augusti också)  Minst produktiv var april.

Jag följde sheetload of cards varje månad och detta är något jag kommer att fortsätta med.

Jag var även i år med i en klass online där man denna gång skulle använda 6×6 papper och göra enkel-layouter. Väldigt roligt men nu är jag lite trött på detta koncept.

För 2021 hade jag följande mål: använda upp spillbitarna i silver som var kvar från vårt “tack-kort/julkortsproduktion” från 2010 – detta mål har jag inte gått i land med även om jag ständigt har haft dessa spillbitar i tankarna och även har använt dem en hel del.

För 2022 kommer jag att ha en hel del nya mål och fokusområden.  Se separat inlägg i morgon.

I år har jag  sålt handgjorda julkort till en nya köpare (granne) och hade en liten pysselkväll hemma hos mig med en erfaren pysslare som inte hade pysslat på länge och en nybörjare.


Nedan finner ni vad jag, Karin, tycker vinner en utmärkelse för årets finaste i sin kategori.

Årets julkort

Jag tycker egentligen inte att jag har fått till så speciellt fina julkort i år. De har varit rätt “plain” och inget direkt wow.
Men detta julkort gillade jag med rött, guld och grönt och det stilrena i det. (jag gjorde ju flera med samma upplägg och ett till kommer här nedan i nästa kategori)

IMG_6632(1)

Årets grattiskort

Svår kategori i år, därför visar jag 3.
Det första är jag så himla nöjd med att jag fick till med de enkla medel jag hade hemma och att det blev riktigt bra med regnbåge och unicorn (fast det är ju inte någon riktig regnbåge)
Det andra kortet får vara med för att det var en så himla rolig kortvikning (som jag har gjort många kort i samma vikning med sedan jag upptäckte den), så enkel att göra och just detta kort blev en riktig pop med sina färger. Det tredje och sista kortet får vara med för att jag gillar kombinationen av washi, klistermärken, blomma och upplägget. Stilrent och gulligt.

IMG_7281(1)  IMG_1463(1)IMG_6634(1)

Årets enkellayout

Kanske för att jag ser denna på vår vägg varje dag åker den upp på listan.
Motiveringen är att färgerna i fotot och färgerna i layouten passar ihop så bra. Roligt och annorlunda element med trekanterna som går ner längs sidan.

Life in full bloom

Årets dubbellayout

Denna layout blev också så himla bra när bilder och papper matchar ihop på ett väldigt bra sätt. Att jag också har kompletterat layouten med minnessaker från dagen ger extra plus.

IMG_8258(1)

Det var allt från mig denna gång.
Ta hand om er!

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Om bloggen/Årskrönika/Bloggens årsdagar

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives