Pysselbloggen

Här pysslas det!

Minikort och spillbitskort, kort #4-5 -2022

January13

Jag blev lite besviken över att mitt användande av små udda saker inte hade så hög fart frammåt under 2021 så jag gjorde ett extra försök här nu under ledigheten runt jul och efter nyår. Dels genom att sortera igenom små askar som jag sällan öppnar och att utgå från en sak och hämta in saker som passar till den för att använda upp den.

Ni såg exempel på detta i mina julkort med runda toppers.
Här kommer nästa sak i samma anda: jag hittade ett litet kuvert i gömmorna. En storlek som jag aldig använder (9.5x 6 cm) jag tvingade mig själv att göra ett kort som passade i det kuvertet och här är resultatet:

IMG_3525(1)
En spillbit med guld-folie tryck, en diecut i form av en rosett, några bling-stenar, och Hej utstansat två gånger i olika nyanser för att ge en liten skuggeffekt.
Hej-dien kommer från Rox Stamps och var en av de saker jag shoppade under jul-rean.

IMG_3526(1)
Insidan fick även den en spillbit och en liten bit av framsidans papper kom på överdelen tillsammans med en bit washi-dekoration som också var i fokus på att använda då jag har flera stycken liggande som aldrig får vara med och leka. Både pappret på kortets framsida och insidans skrivyta har fått hörnen klippta med en stans. Kuvertet fick en remsa av
washitape som dekoration.

Nästa kort, oh my vad många spillbitar som fick vara med som lager där!
Jag utgick från den fyrkantiga pappersbiten med burken (jag tror den är från Simpe Stories) sen öste jag bara på med lager från min spillbitsask tills jag kände att nu är den så tung att den måste sättas fast på pappret.
IMG_3520(1)
Pappret fick lite washitape snett draperat i hörnorna och även en remsa cardstock i grått. Kortbasen är mörkblå.
Sen till dekorationen “kramar” som är ett gem som funnits sedan min Pocket-letter-tid. Ännu en “äntligen använd” sak.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Kort 2022

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives