Pysselbloggen

Här pysslas det!

Hej då 2023 och hej 2024!

December31

Gott nytt år kära läsare och vi säger strax välkommen till 2024!


Årskrönika

2023 var vi tillbaka till ganska normal vardag, men i mitt fall så får jag fortfarande jobba hemma några dagar i veckan och tack vare att kollektivtrafiken har strulat så mycket har jag varit tacksam för det.

Jag har även under 2023 haft en pysselgrupp på facebook igång med ett färg-tema varje månad, som ett fokus på att använda mina saker.
Det har varit en liten one mans show i den gruppen då jag nästan varit ensam att lämna in bidrag varje månad. Därför upphör mitt engageman i den gruppen inför 2024.

Det har varit ett low-spend år men jag kan jag inte direkt märka att det minskar i mina lådor och vrår även om det säkert gör det ändå.
Det är bitvis väldigt tunnt  i min pappersmapp med 12×12 papper.
Vita och svarta cardstock har varit en bristvara förutom lim under 2023 så dessa saker behöver inköpas under årets första månader.

Vad har hänt under året?

93 layouter blev gjorda och i skrivande stund (en rätt stor skillnad mot för förra årets 137 och det har blivit dåligt med framkallade kort också)
I stället har det ökat med korten, jag har gjort 447 kort (mot förra årets 327)  detta beror mycket fortfarande på att jag tycker att det är så roligt att göra sheetload varje månad och även Kendras Cardchallanges. De flesta av korten går åt genom att jag skickar till vykortshjälpen och äldrekontakt, men även Susannes kortverkstad för barn.

Vissa månader har jag behövt visa inlägg varje dag för att få det att gå ihop.

Årets produktivaste månad blev juni då jag publicerade något varje dag och även två några dagar så antalet inlägg är 34 fast juni har 30 dagar.
Årets minst produktiva månad blev åter igen oktober.

Jag följde sheetload of cards varje månad även om jag oftas bara gjorde något kort efter måtten på arket. Detta är något jag kommer att fortsätta med och även kendras cardchallange som är en gång per kvartal, mest för att koncepten fortfarande känns roliga, inte för att jag behöver korten.

Jag har varit med utmaningen Bash-o Bingo som är en digital utmaning att använda sina saker från scrapvrån och jag har köpt ett kvartalsabonnemang på kit från Luddvika cyberpyssel
(Där produkterna kommer från butiken Helihak)

Det är väl i stora drag vad jag har hållt på med.

Hur har det då gått med fokusmålen jag hade inför 2023?
Här kommer en liten reflektion:

Det skulle bli ett low spend-år och det har jag hållit. Flera gånger har jag lagt saker i köp-korgar när det blivit erbjudanden/reor, men inte alla gånger har ordern gått iväg.

Varje månad har jag  visat upp ett alster i en viss färg. för denna utmaning finns en facebookgrupp som jag driver. Den heter Pysselutmaning – månadensfärg 2023 som jag skrev här ovan läggs den gruppen ner under 2024.

Lådan på mitt skrivbord med saker som är fokus att använda upp eller bara att använda under månaden har jag nyttjat alla månader utom en. Denna låda har gett mig en knuff att anväda upp udda saker, använda dies och stämplar som jag känner har varit lite bortglömda. Ett lyckat koncept.

Sen så ska jag försöka hitta en kurs att gå digitalt för att få lite inspiration. – detta rodde jag inte i land med.

Annars har jag fortsatt jag jag sa med  att göra kort till vykortshjälpen, äldrekontakt, till bekantskapskretsen, scrappa foton till layouter och få inspiration via youtube.

Så chek på det mesta faktiskt.
2024 års nyårslöften får ni läsa om i morgondagens inlägg.
Här kommer nu en kavalkad över de alster som jag har varit mest nöjd med under året:

Julkort:

Färgerna i detta kort ger det en härlig gamaldags julkänsla och vikningen är ett z-fold. Både mottagaren och jag var mycket nöjd med kortet.
Blogginlägget som hör ihop med kortet ser ni här

IMG_8778(1)

Kort:
Fina färger i kombination med rolig och effektfull vikning gör att detta kort blir nominerad till årets kort 2023.
Blogginlägget som hör ihop med detta kort hittar du här:
IMG_7591(1)

Layout.
Färgerna i denna layout ihop med motivet gör att denna layout vinner pris för årets enkel-layout.
Blogginlägget som hör ihop med denna hittar ni här
IMG_7381

Dubbel layout

I år var det inte så många dubbellayouter att välja på, men denna tar priset för bästa layout med två sidor som hör ihop.
Blogginlägget som hör ihop med bilderna hittar ni här

IMG_8645(1)

I år lägger vi även in kategorin övrigt pyssel eftersom jag har roat mig med lite sådant under året.
Här är vinnaren i den kategorin, hur fin blev inte denna canvas med riktigt spökig känsla?
Om ni vill läsa blogginlägget finns det här

IMG_7906

Nu säger vi hejdå till pysselåret 2023 och i nästa inlägg får ni se mina tankar om pysselåret 2024

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Om bloggen/Årskrönika/Bloggens årsdagar

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives