Pysselbloggen

Här pysslas det!

Pysselbloggen 3 år

March7

Hej alla vänner, idag är det en stor dag!

Idag för 3 år sedan kl 21:40 publicerades det första inlägget  här på bloggen. Det känns spännande att se tillbaka hur bloggen har utvecklats sedan starten. I början handlade inläggen från Karins sida rätt mycket om swappar (byten av saker) och från Jenny så var det en hel del sydda barnkläder.

Något som vi känner saknas är en presentation av oss som driver denna sida och därför kommer här, dagen till ära, lite info om oss.

Vi lärde känna varandra 2007 när vi åkte med våra respektive och ett kompisgäng till Spanien. Och eftersom våra makar från och till har jobbat ihop har vi regelbundet träffats och 2010 började vi pyssla tillsammans så smått.

Karin

Karin vars domän denna blogg ligger på började sin scrapkarriär med att skapa ett bröllopskort 2006.
Det kortet har inte visats här tidigare så jag tänkte visa det för er nu.
karins första kort     karins första kort1
Här fick svärmor rycka ut och texta och i övrigt är det väldigt clean and simple!
Sedan dess har det rullat på med fler kort och så småningom även layouter med stark inspiration och med lånade saker från kompisen Ullis.

Jag bor i villa utanför Stockholm tillsammans med min man som är högst involverad bakom kulisserna här på bloggen. Han är min största kritiker, men även påhejjare när mina alster produceras. På dagarna jobbar jag på kontor på en stor myndighet och när jag inte pysslar med papper så går jag gärna på olika föreställningar genom jobbets fritidsförening eller är ute och reser både inom Sverige och utomland. Jag läser en hel del böcker, umgås med vänner och familj och försöker sköta om min trädgård så gott det går. Jag kommer ursprungligen från Norrland så en hel del av mina layouter har motiv därifrån.

Några snabba frågor till Karin

Vad inspireras du av?
Jag blir jätteinspirerad av skisser och ser därför till att vara med på många utmaningar för att få ta del av dessa skisser. Men även på Pintrest och i bloggar hittar jag inspiration samt hos de duktiga tjejerna Kristina Werner och Glitter girl som gör videos till sina alster.

Vad är roligast att pyssla?
Födelsedagskort och bröllopskort gillar jag att göra. Gärna utan några särskilda restriktioner om färg eller detaljer som skall finnas med.

Har du något projekt som finns i ditt huvud eller påbörjat som tar lång tid på sig att bli klart?
Ja, jag har en chokladask i form av ett stjärna som jag har påbörjat att altra, men som aldrig blir klar, men skam den som ger sig. En dag blir den nog klar.

Beskriv din stil
Jag gillar clean and simple. Jag har svårt för lager på lager och skall jag göra ett sådant alster måste jag ha en skiss att tillgå. När jag väl sätter igång är jag en snabbscrappare och ett alster blir sällan liggande länge på mitt bord.

Jenny

Handarbete har jag mer eller mindre sysslat med sen slöjden under skoltiden. Från mitten av 80-talet till mitten av 90-talet prenumererade jag på Allt om Handarbete och sydde då mest kläder till mig själv. Så banan inleddes med sömnad, stickning och virkning (och ibland broderi) men sen 2010 så håller jag också på med scrapbooking tack vare Karin. Här kan ni kika på mitt första scrapbooking-alster.

Jag bor för närvarande i en lägenhet i Sundbyberg. Utrymmet delas av man och två små pojkar (som gärna kommer med olika beställningar på saker som ska sys). Om 1,5 månader går flyttlasset till ett hus och då hoppas jag få lite bättre plats för mitt pysslande och slippa använda matordet 😉

Några snabba frågor till  Jenny

Vad inspireras du av?
När det gäller papperspyssel så är nog svaret olika kortvikningar. Det är roligt att skapa lite annorlunda kort med ett särskilt syfte till exempel bröllopskort.
Om det är sömnad det handlar om så inspireras jag mest av att fixa något som fyller ett behov/har en funktion. Något jag eller någon annan i familjen eller bland vännerna behöver.

Vad är roligast att pyssla?
Håller med Karin här att födelsedags- och bröllopskort är väldigt roliga att göra. Och sy kläder till barnen som de själva önskat (t.ex. storebrors mantel).

Har du något projekt som finns i ditt huvud eller påbörjat som tar lång tid på sig att bli klart?
Ja, tyvärr. Jag har en del färdigklippta plagg som bara väntar på att sys ihop och en bok full med idéer och projekt som inte hunnit med att realiseras än.

Beskriv din stil
Oj, det var svårt. Jag vet inte riktigt. Men jag säger nog som Karin, clean and simple är något jag gillar. Enkla kort/LOs med några “pricken över i:et”-detaljer gillar jag.

Vi vill tacka er läsare för dessa 3 år och hoppas på många trevliga år frammåt tillsammans med pysselbloggen. Som ni säkert vet blir vi alltid glada över lite glada tillrop så ta er tid att skriv en kommentar till oss, det värmer i hjärtat.

/ Karin - Kstar

by Karin - Kstar | posted under Om bloggen/Årskrönika/Bloggens årsdagar
3 Comments to

“Pysselbloggen 3 år”

 1. Avatar March 7th, 2014 at 9:45 am majvor Says:

  GRATTIS!
  Till dom 3 åren. Tack för alla fina bilder. Jag kollar er blogg varje dag.


 2. Avatar March 10th, 2014 at 8:06 pm Cornelia Says:

  Men det här var ju lite kul läsning! Så det är ni två som driver bloggen… roligt att få veta lite mer om er!


 3. Avatar March 10th, 2014 at 10:31 pm Jenny Says:

  Tack Majvor! Det är roligt att du tittar in på bloggen varje dag!

  Kul att du uppskattade 3-årsinlägget, Cornelia! Tack!


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Karins utmaning på lördagar 2016

I april 2016 började Karin utmana sig själv med en ny utmaning som pågår under lördagar innevarande månad.
 
April :Shop your stash
Maj:Scraplifting
Juni:Geometriska mönster
Juli:Freeflow
Augusti:Utmaningar
September:Pinterest
Oktober:6x6-paperpad kurs
November:Freaky Fast Friday
 


Nedräkning, 100 alster innan shopping – Jenny

Antal kvar i Jennys utmaning Målgång 2/7-2015

0Alster gjorda:
 
Kort:73
Layouter:2
Sytt/virkat:25
 

Archives