Pysselbloggen

Här pysslas det!

En liten tiger, del 1

December4

Precis som förra året så firades Halloween på sonens dagis med maskerad i slutet av oktober. Då var han en robot. I år fick han själv välja vad han skulle klä ut sig till och snabbt kom valet – tiger. En Nalle Puh-tiger. Jaha, tänkte jag. Hur ska jag sy det här då? För gå och köpa en Tigger-dräkt fanns så klart inte på kartan…
Som tur var hade jag fyndat gult trikåtyg på tygaffären och mönster på tröja och byxa hade jag redan. Snabbt sydde jag ihop en tröja för att sen trycka ränderna på den med textilfärg.

tiger1
Jag markerade ränderna med målartejp och sen satte jag igång att dutta dit färgen med en bit skumgummi. Blev väldigt svart om fingrarna vill jag lova. Här är det baksidan av tröjan som får tigerränder.

tiger2
Här syns jag “in action” med ränderna på sidan av tröjan. På tork ligger byxbenen som blev tryckta innan jag sydde ihop dem.

tiger3
Närbild. Efter att jag i början blev så svart så knyckte jag med mig ett par vinylhandskar från dagis som jag kunde ha på mig när jag höll på med färgen.

På magen på tröjan tryckte jag även en vit oval. Den skymtar lite bakom min hand på närbilden men kommer synas mycket bättre i nästa inlägg om lilla tigern. Då är maskeraddräkten klar 🙂

Fortsättning följer…

/ Jenny

by Jenny | posted under Sömnad
2 Comments to

“En liten tiger, del 1”

  1. Avatar December 4th, 2012 at 9:00 pm Karin Says:

    Det är gånger som denna som jag önskar att vi hade en "like" knapp i bloggen. Hur roligt som helst med en hemagjord Tiggerdräkt! Tvivlar inte en sekund på att sonen var den finaste av dem alla på maskeraden.


  2. Avatar December 4th, 2012 at 9:52 pm Jenny Says:

    🙂 Vad glad jag blir!! Tack!
    Han var väldigt stolt över sin maskeraddräkt och talade om att "min mamma har sytt den" för alla han mötte. Gissa om det värmer ens hjärta?! 🙂


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives