Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 61 – Julkort (demokort)

October16

Som Karin avslöjade i inlägget om vår pysseldag så ska jag, Jenny, hålla en kurs i kortmakeri på mitt jobb. Till kursen ska jag ha med mig demonstrationsexemplar av de varianter som det är tänkt att deltagarna ska få prova.

nr61_god_jul

Det första demokortet är ett så kallat cascading card. Jag vet faktiskt inte vad det kallas på svenska…

Till det här kortet har jag använt vinröd cardstock till basen och sen dekorerat framsidan och panelerna med mönstrat papper ur ett julblock från Panduro. Rosen har jag stansat ut med tre stycken blomstansar, också från Panduro, och sen limmat ihop. Av Karin fick jag låna lite glitterlim för att piffa till den lite.

Då kortet ska vara ett visningsexemplar så har jag varit rätt sparsam med dekorationer för att inte dölja för mycket av konstruktionen. Tanken är ju att deltagarna ska kunna vända och vrida på kortet för att kunna se hur det är gjort.

Det som är roligt med det här kortet är att det går att variera väldigt mycket med mängden dekorationer. Man kan ha det så här, enkelt och lite avskalat, och man kan lägga till massor med olika dekorationer som sticker upp från panelerna. Ni kanske kommer ihåg mina ljuskort (se här och här) där det ju händer lite mer så att säga.

/ Jenny

One Comment to

“Nr 61 – Julkort (demokort)”

  1. Avatar October 16th, 2014 at 8:30 am Karin Says:

    Kortet blev jättebra och tänk att lite glitterlim kan göra så mycket för helheten! När var det kursen skulle hållas?


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives