Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 65 – Dirndl

November23

I slutet av oktober var jag och maken bjudna på Oktoberfest hos ett par vänner. Det skulle bjudas på surkål, tyska korvar och förstås lite öl. Och vad passar då inte bättre att ha på sig än en dirndl?!

Bara ett problem – jag äger ingen dirndl.
Men det blev ju genast till en möjlighet att skapa en…

Mönster hade jag inte heller men efter ungefär en veckas googlande och klurande så skred jag till verket. Jag ritade på fri hand upp ett mönster för överdelen och måttade så det verkade passa mig.

Nu till det kluriga – eftersom jag inte fick köpa något tyg hade jag lite trubbel med materialvalen. Maken hade precis rensat ut ett par trasiga jeans som jag genast tog hand om och gjorde överdelen av. Kjolen däremot vållade en del bekymmer innan jag kom ihåg ett tyg som jag nyligen tagit hem från mina föräldrar. Ett blått med gröna ovala prickar. Det blev perfekt som kjoltyg.

Jag använde även det tyget för att kanta ärmhålorna och ringningen på överdelen. Förklädet är av ett ljusare jeansaktigt stuvbit köpt på Sundbybergs tygaffär.

Som pricken över I:et sydde jag kjolen i två lager där underkjolen är en av min mammas gamla (från när hon var ung) sydd i volanger av stärkt bomullstyg med en liten spetskant nertill.

nr65_dirndl2

Storebror ville prompt vara med på bild.

nr65_dirndl_bak

Här syns lite detaljer på överdelen. Så som stickningen av sömmarna och kantningen av ringningen.

Jag fick väldigt mycket fina komplimanger för klänningen på festen!

/ Jenny

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives