Pysselbloggen

Här pysslas det!

Tekniktorsdag – Pinterest del 1

January10

För en tid sedan frågade Karin mig om jag skulle vilja gästblogga här om den lite mer tekniska sidan av pyssel. Självklart, sa jag 🙂

Jag tänkte börja med att skriva lite om Pinterest, en samling digitala anslagstavlor där man kan “pinna” bilder man hittar på nätet eller laddar upp själv. Bilderna taggas med en kategori och är sökbara, så att man lätt hittar fler bilder inom samma område. När du klickar på en pinnad bild kommer du till den hemsida där bilden pinnades, dvs om du hittar en bild med beskrivning på hur du stickar ett lejon, så kommer du (oftast) till den beskrivningen när du klickar på bilden!
Det är ett enkelt sätt att hålla reda på alla dom där fina sakerna och bra idéerna som man hittar när man surfar runt!

image

För mig är Pinterest en ständig källa till inspiration, idéer och ett trevligt tidsfördriv! Eftersom Pinterest även finns som app till både iPhone och Android (mer om det i ett senare inlägg) så är det väldigt lättillgängligt. Jag pinnar både på tunnelbanan, i solstolen och i sängen strax innan jag somnar 🙂

Det första du behöver göra för att komma igång med Pinterest är att skapa ett konto. Gå till www.pinterest.com och klicka på “Join Pinterest”. I nästa steg får du välja om du vill logga in med Facebook eller Twitter, och om du scrollar ner så kan du välja att skapa ett konto med din epostadress

För att komma igång med ditt konto ska du välja 5 boards/anslagstavlor att följa. Att följa en board innebär att du prenumererar på uppdateringar från en annan persons board eller allt från en annan person. Dessa uppdateringar dyker sedan upp på din startsida på Pinterest.
Börja med att klicka på en kategori du är intresserad av i vänsterkanten. Då kommer det upp olika boards till höger som du kan välja bland. De boards du väljer att följa här går att ta bort senare ifall du inte vill ha dom kvar.

image
Nu är det dags att skapa dina egna boards. Här lägger du upp olika “mappar” där du sparar bilder du tycker om. Välj en kategori i vänsterkanten och välj sedan en av de föreslagna boardsen. Även denna går att ta bort senare, eller så kan du byta namn på den så att den passar dig bättre.

image

Du är nu redo att börja lägga upp egna boards och börja pinna! Mer om detta i del 2.

Ullis
Pysselbloggens teknik-korre

/ Ulrica

by Ulrica | posted under Tekniktorsdag
One Comment to

“Tekniktorsdag – Pinterest del 1”

  1. Avatar January 10th, 2013 at 5:19 pm Karin Says:

    Väntar med spänning på del två!


Email will not be published

Website example

Your Comment:


Follow on Bloglovin

Karins utmaning på lördagar 2016

I april 2016 började Karin utmana sig själv med en ny utmaning som pågår under lördagar innevarande månad.
 
April :Shop your stash
Maj:Scraplifting
Juni:Geometriska mönster
Juli:Freeflow
Augusti:Utmaningar
September:Pinterest
Oktober:6x6-paperpad kurs
November:Freaky Fast Friday
 


Nedräkning, 100 alster innan shopping – Jenny

Antal kvar i Jennys utmaning Målgång 2/7-2015

0Alster gjorda:
 
Kort:73
Layouter:2
Sytt/virkat:25
 

Archives