Pysselbloggen

Här pysslas det!

Tekniktorsdag – Pinterest del 2

January17

Idag är jag tillbaka och gästbloggar här hos Karin och Jenny! Välkommen till del 2 i min lilla Pinterest-skola. I förra delen visade jag hur du lägger upp ett konto, och idag är det dags att få ordning på ditt konto och börja pinna!

Såhär ser din (eller i det här fallet, min) startsida ut nu! Här ser du bilder som pinnats på de boards eller av de personer du följer. Eftersom vi just skapat ett konto så kanske inte innehållet tilltalar dig riktigt, men det ska vi ordna till nu.

image

Börja med att klicka på ditt namn uppe till höger och välj boards. Du får då upp en översikt över dina egna boards. Det är här du lägger upp grunden för att organisera dina pins på ett sätt som fungerar för just dig. Just nu ser det ut ungefär såhär

image

Börja med att döpa om den board du skapade i förra delen. Klicka på “edit” längst ner på den boarden och byt ut namnet i dialogrutan som kommer upp. Här väljer du också vilken kategori dina pinnar hör till, så att dom blir lätta att hitta för andra på Pinterest!
För att skapa fler boards klickar du på texten i en tom ruta och fyller i dialogrutan som kommer upp. När du har lagt upp några olika boards kan det se ut såhär.

image

Nu är det äntligen dags att börja pinna!

För att söka efter bilder inom ditt intresseområde kan du klicka på “categories” under Pinterestloggan högst upp i startbilden. Jag tittar nästan bara på “DIY & crafts”, men så är jag ju ett pysselfreak också 🙂

När du har hittat en bild du gillar kan du klicka på den för att se den större. Klicka brevid den större bilden för att komma tillbaka till listan med pinnade bilder.
Om du klickar på den större bilden kommer du vidare till hemsidan där bilden ursprungligen kommer ifrån, hos mig öppnas den i ett nytt fönster, men det kan nog ha med dina egna inställningar att göra.

Det ena av de två vanligaste sätten att använda Pinterest är att “repinna” bilder inne i Pinterest. Det innebär att du lägger till en bild som någon annan lagt upp, till din egen board. Länken till den ursprungliga hemsidan följer med.
Du kan repinna en bild på två olika sätt.

1. I listan med pinnade bilder: När du håller muspekaren över bilden så dyker det upp tre knappar i bildens överkant, Repin, Like och Comment. Om du trycker på repin så kommer en dialogruta upp där du väljer vilken board du vill pinna till, och kan lägga till en kommentar om du vill. Klicka sen på “Pin it” så pinnas bilden.

image
2. När du har den större bilden öppen: Håll muspekaren över bilden så kommer det upp två knappar, Repin och Like (om du vill kommentera en bild i det här läget så skriver du i rutan under bilden). Klicka på repin så får du upp samma dialogruta som i exempel 1 och gör likadant.

Du har nu pinnat den första bilden till din egen board!

I del 3 ska vi titta på hur man gör för att pinna bilder från hemsidor eller bloggar!

Ullis
Pysselbloggens teknik-korre

/ Ulrica

by Ulrica | posted under Tekniktorsdag
One Comment to

“Tekniktorsdag – Pinterest del 2”

  1. Avatar January 17th, 2013 at 10:07 am Karin Says:

    Jag är med i skolan 🙂
    Tycker nog det första sättet att pinna var enklare, men det är säkert en smaksak.


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives