Pysselbloggen

Här pysslas det!

Tekniktorsdag – Pinterest del 3

January24

Idag är jag tillbaka som gästbloggare hos Karin och Jenny!
I del 3 av den lilla Pinterestskolan ska vi titta på hur man pinnar bilder direkt från hemsidor och bloggar!

En del sidor har lagt till en “Pin it”-knapp direkt på sidan, vilket gör det superenkelt att pinna. Det kan till exempel se ut såhär.

image

Du klickar på “Pin it”-knappen och får då upp en ruta med en massa bilder som finns på hemsidan. Klicka på den bild du vill pinna och du får upp en liknande dialogruta som när du pinnar direkt i Pinterest. Välj board, skriv en text om du vill, och tryck på “Pin it”-knappen!

Om det inte finns en pin-knapp på hemsidan behöver du lägga till ett bokmärke eller en knapp i ditt bokmärkesfält i din webläsare. Gå till sidan http://pinterest.com/about/goodies/ i den webbläsare du vill använda och följ instruktionerna för respektive webbläsare. Enklast är det i Chrome, där du bara drar och släpper knappen i ditt bokmärkesfält.

image 
När du har pin-knappen i ditt verktygsfält är det bara att klicka på den när du hittar en bild du tycker om. Då kommer det upp en ruta där du väljer vilken bild du vill pinna. Klicka på bilden, och du får upp en dialogruta där du väljer vilken board du vill pinna till, skriva en text om din pin och klicka på det röda knappen.

Grattis, du har nu repinnat din första bild!

Häng med nästa vecka i del 4, då vi tittar på hur du följer andra pinnare du gillar!

Ullis
Pysselbloggens teknik-korre

/ Ulrica

by Ulrica | posted under Tekniktorsdag

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives