Pysselbloggen

Här pysslas det!

Tekniktorsdag – Pinterest del 4

January31

Idag gästbloggar jag igen här hos Karin och Jenny!
I del 4 av den lilla Pinterest-skolan ska vi titta på hur du följer andra pinnare och deras boards, och hur man gör gemensamma boards.

Ibland hittar man andra pinnare som har extra intressanta boards, eller kanske du tycker att allt som en person pinnar är intressant. Då kan man “prenumerera” på den personens pinnar, eller följa som det heter på Pinterest.
Det innebär att alla bilder som pinnas i den board/av den person du har valt att följa, visas på din startsidan på Pinterest.

I del 1, när du skapade ditt konto, fick du välja 5 boards som du nu följer. Dessa kanske inte passar din smak riktigt, så vi ska nu redigera bland de boards/personer du följer.

Klicka på ditt namn upp till höger, och välj boards. Till höger ovanför de olika boardsen ser du Followers (de som följer dina boards) och Following (de boards/personer du följer). Klicka på Following.

image
Du ser nu de boards/personer du följer. Genom att klicka på knappen “Unfollow” bredvid personens namn så slutar du följa denna. Det gör ingenting att knappen är grå, det fungerar ändå. Om du skulle trycka unfollow av misstag så är det bara att trycka på follow igen. De boards/personer du har tagit bort försvinner när du uppdaterar sidan. Jag har valt att ta bort alla dessa, för att sen lägga till de jag verkligen gillar.

När du hittar en person som du vill följa gör du såhär. Klicka upp en bild så att den blir stor. Uppe till höger i fönstret får du nu upp en knapp som heter “Follow”, bredvid personens namn, klicka på den för att följa allt som denna person pinnar.
För att bara följa det en person pinnar till just denna board, klicka på knappen “Follow” som står under bilden, bredvid boardens namn.

image

En annan trevlig funktion i Pinterest är gemensamma boards! Det innebär att flera personer har tillgång till att lägga till pins på samma board. Det är en bra funktion att använda när man vill dela med sig av det man hittar till en speciell person/grupp, om man tillsammans samlar idéer till ett event, eller kanske när man planerar ett bröllop eller en fest!

Såhär gör du för att skapa och använda en gemensam board. Klicka på ditt namn uppe i högra hörnet och välj boards. Klicka på “create a board” i en tom ruta.

image
I den nedersta rutan fyller du i namnet eller epostadressen på den person du vill bjuda in till din board, och klicka sedan på invite. Personen kommer då upp under ditt namn, och du kan bjuda in fler personer. Klicka sedan på create board. Personen/erna kommer då att få epost med en inbjudan om att börja pinna till er gemensamma board.

När du vill pinna till den gemensamma boarden gör du precis som vanligt, du väljer den i listan och pinnar. För att se vad de andra i gruppen har pinnat går du in under boards och öppnar den gemensamma boarden, så ser du alla pins.

Det var allt för idag! I del 5 ska vi titta på hur man lägger upp egna foton på pinterest!

Ullis
Pysselbloggens teknik-korre

/ Ulrica

by Ulrica | posted under Tekniktorsdag

Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives