Pysselbloggen

Här pysslas det!

Tekniktorsdag – Pinterest del 5

February7

Nu är jag tillbaka och gästbloggar hos Karin och Jenny igen! I den 5:e och sista delen i den lilla Pinterest-skolan ska vi titta på hur du lägger upp dina egna foton.

Högst upp på startsidan, på högra sidan, finns en knapp där det står Add+. Om du klickar på den får du välja om du vill lägga upp en bild från en specifik websida (Add a pin), lägga till ett eget foto (Upload a pin) eller skapa en ny board (Create a board). Klicka på mittenalternativet, du får då upp denna ruta.

image

Tryck på “välj fil” och leta dig fram till din bild på din dator, välj board och skriv en text om din bild. Klicka sen på “Pin it”.

image
Din bild är nu tillagd i din board och kan ses och repinnas av andra pinnare!

Slutligen vill jag lägga in några tips.

  • Du kan göra en board privat genom att ange det när du skapar den. Då kan bara du själv se vad du pinnar. Det är en bra lösning om du planerar ett överraskningsparty, eller om du pinnar någonting som är lite pinsamt.
  • Att ha en “Pin it”-knapp i din blogg eller på din hemsida är ett enkelt sätt att sprida din sida. Det räcker med att en läsare pinnar en bild som sen repinnas av andra, så har du helt plötsligt fler besökare!
  • Lägg till en Pinterest-knapp i din blogg så hittar dina läsare till dina boards och kan dela dina pinnar.

Jag hoppas att du har haft glädje av min lilla Pinterest-skola, och att du, som jag, hittar massor av tips och inspiration till ditt pysslande!

Ullis
Pysselbloggens teknik-korre

/ Ulrica

by Ulrica | posted under Tekniktorsdag
One Comment to

“Tekniktorsdag – Pinterest del 5”

  1. Avatar February 10th, 2013 at 12:00 am Jenny Says:

    Nu när jag är hemma och har landat lite så ska jag gå skolan. Det ska bli kul. Nosade lite på pinterest före jul men kom aldrig så långt.

    Kul att du ville gästblogga hos oss! 🙂


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives