Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nyårsklänning

January30

I summeringen av 2015 gav både jag, Jenny, och Karin några små löften för 2016. Ett av mina två var att sy mer till mig själv och det hade jag faktiskt redan börjat med på de sista dagarna av 2015.

nyårsklänning

Denna klänning sydde jag i mellandagarna och mönstret kommer från ett nummer av Allt om handarbete från 2011. Det är lite svårt att se på fotot men ärmarna är som långa volanger längs hela sidorna.

Det mönstrade tyget kommer från min nästan aldrig sinande källa av tyger. Jag minns inte var jag köpte det för det var så länge sen och tyvärr räckte det endast till ärmarna. Till fram- och bakstycke köpte jag en bit viscosejersey på Ohlsons tyger. Det förändrade egenskaperna lite så det gick inte riktigt att följa mönstret i halslinningen men jag improviserade lite och blev nöjd med resultatet.

Jag lät klänningen vara ofållad för att ge den lite karaktär. Det blev en väldigt skön klänning och jag är nöjd. Den kommer jag säkert använda fler gånger.

/ Jenny

by Jenny | posted under Sömnad
3 Comments to

“Nyårsklänning”

  1. Avatar January 30th, 2016 at 2:23 pm Karin - Kstar Says:

    Och jag som har sett klänningen in action kan bara säga att den var ursnygg!


  2. Avatar January 30th, 2016 at 5:51 pm Jenny Says:

    Tack! ?


  3. Avatar January 1st, 2017 at 8:06 am Pysselbloggen » Blog Archive » Hej då 2016–hej 2017 Says:

    […] till mig själv. Jag tjuvstartade ju lite på löftet redan innan nyår förra året och sydde en klänning till nyårskvällen. Sen har jag hunnit med en klänning till ett bröllop vi var på i höstas. […]


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives