Pysselbloggen

Här pysslas det!

Nr 45, En låda för rispåsarna

August29

Jag lovade ju att det skulle komma fler inlägg som visade bröllopsrelaterade alster. Denna gång en som ingår i min utmaning att göra 100 alster innan shopping.

Efter vigseln är det ju brukligt att kasta ris över brudparet och det skulle förstås våra gäster också få chansen att göra. För ändamålet köpte jag tyll och klippte till fyrkanter och fyllde med ett par matskedar ris och knöt organzaband runt. Vår äldste son skulle hjälpa till att dela ut påsarna till gästerna så det behövdes något att ha dem i som var lätt för en treåring att hantera.

Som tur var hade jag sparat kartongen som sonens nya sommarskor låg i… 🙂

nr45_rislåda_före_1nr45_rislåda_före_2
Så här såg kartongen ut innan jag satte igång att förvandla den.

nr45_rislåda_efter_1
På locket limmade jag fast en bit cremefärgad cardstock som jag skurit till med den vågiga kniven till skärmaskinen. På det skrev jag “rispåsar” med stickers från Websters Pages som heter Storytellers Alpha Stickers.
Kanterna blev täckta av grönt, lite tunnare, papper och till sist satte jag dit en bit organzaband för att kunna stänga lådan.

nr45_rislåda_efter_insida
Här syns lådan öppen och alla 70 påsarna med ris.
Som en liten extra detalj, för att det var lite roligt och för att dölja texten som stod tryckt på insidan av locket, satte jag dit en skylt som jag skrev ut på skrivaren. På skylten står

nr45_rislåda_skylt

Denna myt är väldigt vanligt förekommande i olika bröllopsrelaterade diskussionsforum MEN inte sann. Därför är “Busted” stämplat över den. Det kommer från ett känt TV-program (gissa vilket?) som jag och min man gillar att titta på ibland. Under står också en förklaring till varför myten inte är sann.

/ Jenny

2 Comments to

“Nr 45, En låda för rispåsarna”

  1. Avatar August 30th, 2012 at 7:20 pm Karin Says:

    Missade helt denna låda när rispåsarna kom fram.
    Fyndigt med "Busted" -grejen! Ps bra pysslat med alla rispåsar!


  2. Avatar September 18th, 2012 at 11:20 pm Jenny Says:

    Tackar!
    Men nu fick du se den då 🙂


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Denna blogg drivs av två pyssliga tjejer som heter Jenny och Karin.

Karin pysslar med scrapbooking, gör kort, layouter och altrar saker.
Alla i hennes omgivning som fyller år får ett handgjort födelsedagskort och vissa speciella får också ett handgjort julkort.

Jenny som har en paus i bloggandet just nu gillar handarbete (sy, sticka och virka) och återbruk, hon gör många kort, främst till kollegor, men Karin har fått in henne på scrapbooking också.

Vill ni komma i kontakt med oss så nås vi på pyssel (@) kratos.se
Ta bort paranteserna så kommer mailet fram.

Kratos kommer från att Karins make ägde den domänen och fanns ledig eftersom företaget som skulle startas i det namnet inte blev av.
Annars är också Kratos en grekisk gud.


Follow on Bloglovin

Archives